Η Πάρος καταργεί την πλαστική σακούλα

Η Πάρος καταργεί την πλαστική σακούλα

Μια σημαντική περιβαλλοντική πρωτοβουλία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Πάρο στις 3 Δεκεμβρίου του 2017

Η Πάρος καταργεί την πλαστική σακούλα
Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πάρου - Αντιπάρου ( ΣΥΔΙΣΑΠΑ) διοργανώνει συνέδριο που θα οδηγήσει στην κατάργηση της πλαστικής σακούλας μιας χρήσης στα δυο πανέμορφα νησιά του Αιγαίου από την 1.1.2018

Στην κατεύθυνση αυτή ήδη έχει ξεκινήσει περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την συγγραφή και διανομή  του περιβαλλοντικού παραμυθιού «Η Αλίκη η Χελώνα» στα ελληνικά και αγγλικά  του Δρ. Περιβάλλοντος Αντώνη Γάκη που έχει και την επιστημονική ευθύνη του συνεδρίου.  

Το παραμύθι διανεμήθηκε σε όλους τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  των νησιών αλλά και σε οικογένειες τουριστών με μικρά παιδιά και δημιούργησε μια ξεχωριστή έκπληξη για μικρούς και μεγάλους. 

Όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑΠΑ και δημοτικός σύμβουλος Πάρου κ.  Γιάννης Πετρόπουλος θα μοιραστούν πάνινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων σε κάθε οικογένεια  μέσω των μαθητών στα δύο νησιά έτσι ώστε να συμβάλει αυτή η κίνηση με αποφασιστικότητα στην προσπάθεια  για πλήρη κατάργηση της κακής συνηθείας της πλαστικής σακούλας μεταφοράς.

Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο οποίος βλέπει με ικανοποίηση την ανακύκλωση να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο  τόνισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου μαζί με τους συλλόγους του νησιού θα εντατικοποιήσουν τις περιβαλλοντικές δράσεις και θα προβούν σε όλες τις   κατάλληλες ενέργειες, έτσι ώστε η πλαστική σακούλα να αποτελέσει σύντομα παρελθόν,  μέσω της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης της νέας γενιάς αλλά και συγκεκριμένων δράσεων που θα ανακοινωθούν στο συνέδριο.
Κλείσιμο

Το περιβαλλοντικό συνέδριο θα διεξήχθη στην αίθουσα του Αρχίλοχου στην Παροικιά της Πάρου στις 11 το πρωί με ελεύθερη συμμετοχή  για όποιον θέλει να το παρακολουθήσει.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης