Η Πάρος καταργεί την πλαστική σακούλα

Η Πάρος καταργεί την πλαστική σακούλα

Μια σημαντική περιβαλλοντική πρωτοβουλία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Πάρο στις 3 Δεκεμβρίου του 2017

Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πάρου - Αντιπάρου ( ΣΥΔΙΣΑΠΑ) διοργανώνει συνέδριο που θα οδηγήσει στην κατάργηση της πλαστικής σακούλας μιας χρήσης στα δυο πανέμορφα νησιά του Αιγαίου από την 1.1.2018

Στην κατεύθυνση αυτή ήδη έχει ξεκινήσει περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την συγγραφή και διανομή  του περιβαλλοντικού παραμυθιού «Η Αλίκη η Χελώνα» στα ελληνικά και αγγλικά  του Δρ. Περιβάλλοντος Αντώνη Γάκη που έχει και την επιστημονική ευθύνη του συνεδρίου.  

Το παραμύθι διανεμήθηκε σε όλους τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  των νησιών αλλά και σε οικογένειες τουριστών με μικρά παιδιά και δημιούργησε μια ξεχωριστή έκπληξη για μικρούς και μεγάλους. 

Όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑΠΑ και δημοτικός σύμβουλος Πάρου κ.  Γιάννης Πετρόπουλος θα μοιραστούν πάνινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων σε κάθε οικογένεια  μέσω των μαθητών στα δύο νησιά έτσι ώστε να συμβάλει αυτή η κίνηση με αποφασιστικότητα στην προσπάθεια  για πλήρη κατάργηση της κακής συνηθείας της πλαστικής σακούλας μεταφοράς.

Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο οποίος βλέπει με ικανοποίηση την ανακύκλωση να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο  τόνισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου μαζί με τους συλλόγους του νησιού θα εντατικοποιήσουν τις περιβαλλοντικές δράσεις και θα προβούν σε όλες τις   κατάλληλες ενέργειες, έτσι ώστε η πλαστική σακούλα να αποτελέσει σύντομα παρελθόν,  μέσω της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης της νέας γενιάς αλλά και συγκεκριμένων δράσεων που θα ανακοινωθούν στο συνέδριο.

Το περιβαλλοντικό συνέδριο θα διεξήχθη στην αίθουσα του Αρχίλοχου στην Παροικιά της Πάρου στις 11 το πρωί με ελεύθερη συμμετοχή  για όποιον θέλει να το παρακολουθήσει.


ΣΧΟΛΙΑ (3)

προς. χαχαχα

οταν βλεπεις ενα αυτοκινητο στο πεζοδρομιο καλεις τον αριθμο 100 και το καταγγελεις...αν ενας καταστηματαρχης εκει ειναι ακριβως οπως λες δεν πας σε αυτον..εαν δεις εναν να πεταει σκουπιδια εξω απο τον καδο ευγενικά του λες να μην το κανει..λυσεις υπαρχουν για ολα..ΘΕΛΗΣΗ να υπαρχει.

παστουρμάς

Ζούμε την δικτατορία του δευτερεύοντος εις βάρος του κύριου.

xaxaxaxa

ρέ δέν αφήνετε τίς σακούλες εκεί στήν πάρο ....καί ασχοληθείτε μέ τά ζώα πού παρκάρουν οπου γουστάρουν π.χ. πεζοδρόμια - γωνίες δρόμων - ράμπες αναπήρων - μηχανάκια (ναί καί εκεί κάνουν βόλτες καί παρκάρουν πάνω στά πεζοδρόμια ) καί βέβαια μαζεύετε και τά σκουπίδια από τους ελάχιστους κάδους στό νησί που ειναι γεματοι γυρω γυρω από σκουπίδια καί αργότερα ασχοληθειτε με τις σακούλες ,καλά για μερικούς (πλειοψηφία) μαγαζατορες πού εχουν ανεβασει τίς τιμες στόν θεό ...αλλη ιστορία αυτό...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Elia1

Απώτερος στόχος της δράσης είναι η διάσωση και διατήρηση σημαντικών κλώνων, η γενετική τους βελτίωση μέσα από τη μελέτη ανθεκτικών κλώνων σε ασθένειες, ξηρασία και κλιματική αλλαγή