Απίστευτο βίντεο: Χταπόδι «καμουφλάρεται» με κοχύλια και ξεφεύγει από καρχαρία!

Απίστευτο βίντεο: Χταπόδι «καμουφλάρεται» με κοχύλια και ξεφεύγει από καρχαρία!

Τα όστρακα μπέρδεψαν τον καρχαρία και το χταπόδι ξέφυγε ταχύτατα αφήνοντάς τον να μασουλάει τα κοχύλια

Απίστευτο βίντεο: Χταπόδι «καμουφλάρεται» με κοχύλια και ξεφεύγει από καρχαρία!
Την απίστευτη στιγμή που ένα χταπόδι χρησιμοποιεί την «υπέρτατη ευφυΐα» του για να καμουφλαριστεί και να ξεφύγει από έναν καρχαρία κατέγραψε η ομάδα πίσω από το ντοκιμαντέρ Blue Planet II του BBC και είναι το κορυφαίο βίντεο του κόσμου στο είδος του

Στο επεισόδιο που αναμένεται να προβληθεί το βράδυ της Κυριακής και εστιάζει στον κόσμο της θάλασσας, ο παγκοσμίου φήμης αφηγητής ντοκιμαντέρ, σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο αφηγείται το πώς ένα θηλυκό χταπόδι έχει καταγραφεί στον βυθό με έναν καρχαρία να βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. 

Αντί να προσπαθήσει να ξεφύγει, το χταπόδι καλύπτει το σώμα του του με ένα μανδύα από κοχύλια προκειμένου να μπερδέψει τον θηρευτή του, μία στιγμή που ο Ατένμπορο περιγράφει ως «πραγματικά εξαιρετική».

Κλείσιμο


Το χταπόδι καταφέρνει να «καμουφλαριστεί» κάτω από την προστατευτική «πανοπλία» των κοχυλιών και να κρυφτεί από το πεδίο του καρχαρία.

Στις εντυπωσιακές σκηνές του βίντεο, ο καρχαρίας πλησιάζει όλο και περισσότερο προτού ορμήξει στο χταπόδι. Για καλή τύχη όμως του συμπαθέστατου μαλακίου τα όστρακα μπέρδεψαν το κήτος και το χταπόδι ξέφυγε ταχύτατα αφήνοντάς τον να μασουλάει τα κοχύλια.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης