Απίστευτο: Τερμίτες κατασκεύασαν τη δική τους Sagrada Familia!

Απίστευτο: Τερμίτες κατασκεύασαν τη δική τους Sagrada Familia!

Ο καθεδρικός ναός που συγκρίνεται με το αρχιτεκτονικό θαύμα της Βαρκελώνης, στην ύπαιθρο της Αυστραλίας

Απίστευτο: Τερμίτες κατασκεύασαν τη δική τους Sagrada Familia!
Ο καθεδρικός Sagrada Familia στη Βαρκελώνη αποτελεί ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό δημιούργημα και τουριστικό αξιοθέατο για εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Χρειάστηκαν χιλιάδες τεχνίτες και πολλά χρόνια, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Παρόμοι ανθρώπινο κατασκεύασμα δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Τονίζουμε το «ανθρώπινο κατασκευάσμα», διότι ένα... άλλο είδος, δημιούργησε έναν «καθεδρικό ναό», που μπορεί να συγκριθεί με το Sagrada Familia της καταλανικής κυβέρνησης!



Κλείσιμο
Ο καθηγητής Richard Dawkins «ανέβασε» στο twitter μία φωτογραφία. Έκπληκτοι πολλοί χρήστες, διαπίστωσαν ότι το κατασκεύασμα αυτό μοιάζει πολύ με τον καθεδρικό ναό της Βαρκελώνης. Άρχισαν τότε να ρωτούν, ποιος δημιούργησε αυτό το υπέροχο έργο τέχνης και τι υλικά χρησιμοποίησε. «Δεν χρειάστηκε αρχιτέκτονας, σχέδια, ή άλλοι υπολογισμοί. Δημιουργήθηκε φυσικά, από μία ομάδα τερμιτών», δήλωσε ο καθηγητής, αφήνοντας άφωνους τους χρήστες του διαδικτύου.

Η φωτογραφία από τη φωλιά των τερμιτών είναι από τη βόρεια Αυστραλία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι τερμίτες διαθέτουν την ικανότητα να υπολογίζουν την επιροή της βαρύτητας στα κατασκευάσματά τους, δημιουργώντας εκπληκτικής σύνθεσης φωλιές, όπως ο «καθεδρικός ναός» της Αυστραλιανής υπαίθρου.

Οι τερμίτες ζουν κάτω από το έδαφος, αλλά χρειάζονται το οξυγόνο, δημιουργώντας διόδους-περάσματα, μέσω των οποίων μεταφέρεται σε όλα τα «δωμάτια» ο αέρας και ανακυκλώνεται.

Ο καθεδρικός ναός Sagrada Familia στη Βαρκελώνη...


Ο «καθεδρικός ναός» που κατασκεύασαν οι τερμίτες στην Αυστραλία...


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης