Οι γάτες στην Αυστραλία σκοτώνουν ένα εκατομμύριο πουλιά την ημέρα!

Οι γάτες στην Αυστραλία σκοτώνουν ένα εκατομμύριο πουλιά την ημέρα!

Οι αγριόγατες σκοτώνουν 316 εκατ. πουλιά το χρόνο, ενώ άλλα 61 εκατομμύρια δολοφονούνται από τις γάτες - κατοικίδια

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο πουλιά της Αυστραλίας σκοτώνουν ημερησίως οι γάτες στη χώρα, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα νέας μεγάλης έρευνας, που δημοσιεύφθηκε στην επιθεώρηση Biological Conversation. 

Αναλυτικότερα μάλιστα, η έρευνα έδειξε πως οι αγριόγατες στην Αυστραλία σκοτώνουν 316 εκατομμύρια πουλιά το χρόνο, ενώ οι γάτες που ζουν ως κατοικίδια σκοτώνουν άλλα 61 εκατομμύρια! 

«Όλοι γνωρίζουν πως οι γάτες σκοτώνουν τα πουλιά, αλλά αυτή η μελέτη δείχνει πως σε εθνικό επίπεδο, το ποσοστό της απώλειας είναι τεράστιο και είναι πιθανό να ευθύνεται για την εξαφάνιση πολλών ειδών», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Τζον Βοϊνάρσκι από το Πανεπιστήμιο Charles Darwin.

Αυτή είναι η πρώτη έρευνα που διεξήχθη στην Αυστραλία με αντικείμενο την επίδραση της γάτας στα πουλιά και έδειξε ότι τα μικρά ή μεσαίου μεγέθους πουλιά, εκείνα που φτιάχνουν την φωλιά τους και κυνηγούν κοντά στο έδαφος και εκείνα που βρίσκονται σε απομονωμένα νησιά ή αχανείς περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο. 

Συνολικά, οι επιστήμονες εκτιμούν πως στην Αυστραλία ζουν περί τα 11 δισεκατομμύρια πουλιά, γεγονός που σημαίνει πως οι γάτες δολοφονούν ετησίως το 4% του πληθυσμού. 

Αναλυτικά, 
377 εκατομμύρια πουλιά σκοτώνουν ετησίως οι γάτες
Το 99% αυτών, δηλαδή περί τα 373 εκατομμύρια, είναι πουλιά της Αυστραλίας
338 είδη πουλιών της Αυστραλίας σκοτώνονται, μεταξύ αυτών βρίσκονται και 71 απειλούμενα προς εξαφάνιση

ΣΧΟΛΙΑ (2)

παστουρμάς

Σα να μου φαίνεται πολύ μεγάλο το ποσό. Μάπα έρευνα κάνανε.

George

Φανταστείτε τι γίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο αν αυτά τα νούμερα αφορούν μόνο την Αυστραλία. Κι έπειτα, κάποιοι όψιμοι οικολόγοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τα πουλιά που σκοτώνονται από ανεμογεννήτριες, που αφορούν μερικές δεκάδες - άντε, εκατοντάδες χιλιάδες πουλιά το χρόνο. Από την άλλη όμως, η μείωση της ρύπανσης που οφείλεται στη χρήση ανεμογεννητριών θα επιτρέψει να επιβιώσουν απείρως περισσότερα ζώα, από όλα τα είδη, μεταξύ των οποίων και πουλιά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fegar_09

Σύμφωνα με τη NASA, θα συμβεί η μεγαλύτερη σε διάρκεια ολική έκλειψη σελήνης - Το φαινόμενο θα είναι ορατό σχεδόν από όλη την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική και σε κάποια μέρη της Νότιας Αμερικής

helomana-mesogeios-ab

Πανταχού παρόντα, ακόμα και σε βάθη χιλιάδων μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, τα πλαστικά – Έρευνα της WWF φέρνει στο φως νέα, ανησυχητικά στοιχεία για την έκταση της «πλαστικής ρύπανσης»