Φωτογραφία: Η στιγμή της αποκόλλησης του μεγάλου παγόβουνου στην Ανταρκτική

Φωτογραφία: Η στιγμή της αποκόλλησης του μεγάλου παγόβουνου στην Ανταρκτική

Δείτε την εικόνα από το μεγάλο κομμάτι πάγου που ξεκίνησε την αργή, αλλά σταθερή πορεία του στη Θάλασσα του Άσμουντσεν, όπως φαίνεται από το διάστημα

Τη στιγμή της αποκόλλησης του μεγάλου παγόβουνου από την Ανταρκτική, η επιφάνεια του οποίου είναι μεγαλύτερη από την Κύπρο, κατέγραψε δορυφόρος της NASA, απαθανατίζοντας μία εκπληκτική, όσο και επικίνδυνη, εικόνα από τις ραγδαίες εξελίξεις λόγω των κλιματικών αλλαγών.

Ο δορυφόρος Landsat 8 κατέγραψε τη στιγμή της διάσπασης στις 21 Σεπτεμβρίου, όταν το κομμάτι πάγου από τον Pine Island Glacier.

Το μεγάλο παγόβουνο ξεκίνησε την αργή, αλλά σταθερή πορεία του στη Θάλασσα του Άσμουντσεν. Η επιφάνειά του είναι 185 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι μεγαλύτερο από το παγόβουνο που αποκολλήθηκε τον Ιανουάριο του 2017, αλλά μικρότερο από εκείνο που διασπάστηκε τον Ιούλιο του 2015.

Δείτε την εκπληκτική φωτογραφία από τον δορυφόρο...ΣΧΟΛΙΑ (5)

Το παραμύθι συνεχίζεται.

Κάθε χρόνο η μισή γη είναι παγωμένη το χειμώνα, και οι παραμυθαντζήδες μας λένε ακόμα για λιώσιμο των πάγων. Τόσα χρόνια που " λιώνουν" οι πάγοι, έπρεπε να είμαστε όπως οι ψαράδες στο Χα λονγκ Μπέι.

George

Τι την πέρασες τη γη? Ψυγείο που του κάνεις σε 2 ώρες απόψυξη? Ακόμη και τα ψυγεία σήμερα, κρατάνε αρκετή ψύξη για 12 ώρες ώστε να μην χαλάσουν τα πράγματα αν κοπεί το ρεύμα.

Αντώνης

Τελικά η κοπάνα την ώρα της φυσικής στο σχολείο δεν σου έκανε καλό... Επόμενο στάδιο είναι να πειστείς ότι η γη είναι επίπεδη.

Ορθόδοξος Χριστιανός

Γιατί? Δεν είναι? Αφού το λέει η Αγία Γραφή!

asxete

για πες μας που το λεει

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4_baobab-tree_mini

Τα πανύψηλα μπαομπάμπ, ηλικίας 1.100-2.500 ετών, με τους ογκώδεις κορμούς και τα κλαδιά που θυμίζουν ρίζες, είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες στην άνυδρη αφρικανική σαβάνα - Όμως, τα τελευταία 12 χρόνια, τα εννιά από τα 13 παλαιότερα μπαομπάμπ πέθαναν

6