Σημαντική «οπισθοχώρηση» της Βραζιλίας στην προστασία του περιβάλλοντος

Σημαντική «οπισθοχώρηση» της Βραζιλίας στην προστασία του περιβάλλοντος

Μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Μισέλ Τεμέρ

Η διεθνής επιστημονική κοινότητα «ανησυχεί βαθιά» για «τις «οπισθοχωρήσεις» σε ό,τι αφορά την περιβαλλοντική πολιτική στη Βραζιλία μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Μισέλ Τεμέρ, όπως δήλωσε η Μπέθανι Γουόλντερ διευθύντρια της Εταιρείας για την Οικολογική Αποκατάσταση (SER).

Στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας του 7ου Διεθνούς Διάσκεψης της SER, που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία με τη συμμετοχή χιλίων ειδικών σε περιβαλλοντικά θέματα, τονίζεται ότι πρέπει να αναληφθούν δράσεις για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος που έχει υποστεί ζημιά, αλλά ακόμη κι αυτό «δεν θα είναι αρκετό για να αντιστραφεί η παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση, αν δεν σταματήσουμε να καταστρέφουμε το οικοσύστημα».

Η διάσκεψη αυτή διοργανώθηκε την ώρα που στη Βραζιλία έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει προς εκμετάλλευση έναν προστατευόμενο δρυμό στον Αμαζόνιο, που εκτείνεται σε 46.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Την Τετάρτη η δικαιοσύνη αποφάσισε την αναστολή του διατάγματος του Τεμέρ, το οποίο άνοιγε τον δρόμο για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου αυτού του δρυμού που βρίσκεται στις βόρειες Πολιτείες Αμαπά και Παρά και πιστεύεται ότι έχει μεγάλα αποθέματα σε χρυσό, σίδηρο, μαγγάνιο και άλλα μέταλλα.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε αμέσως ότι θα προσφύγει κατά της δικαστικής απόφασης, όμως πρόσθεσε ότι θα παγώσει οποιαδήποτε ενέργεια για διάστημα 120 ημερών προκειμένου να συζητήσει το θέμα με τους πολίτες.

«Ξεκινώντας από τώρα το υπουργείο θα ξεκινήσει μια ευρεία συζήτηση με την κοινωνία για τους εναλλακτικούς τρόπους προστασίας της περιοχή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενέργειας και Μεταλλευμάτων της Βραζιλίας.

«Η Βραζιλία ήταν πρωτοπόρος στη Λατινική Αμερική, όμως πλέον παρατηρούμε μόνο σημαντικές οπισθοχωρήσεις στην περιβαλλοντική πολιτική», εκτίμησε η Βέρα Λεξ Ένγκελ, διοργανώτρια της διάσκεψης.

Καθώς η χώρα ακολουθεί αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στους πόρους για την περιβαλλοντική προστασία.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Dimis46

Δυστυχώς τίποτα δεν τούς σταμάτα...όλα θά τά ισοπεδωσουνε γιά νά βγαλουνε λεφτά ...δέντρα ξεσηκωθειτε ..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

taj-mahal_4

Το διάσημο μνημείο περιβάλλεται από έναν ποταμό γεμάτο με σκουπίδια και λύματα και συχνά περικλείεται σε σκόνη και καπνό που εκλύονται από τις καπνοδόχους και τα οχήματα στην πόλη Άγκρα

penguins

Η κίνηση στους ωκεανούς και η αυξημένη οικονονομική δραστηριότητα στον βυθό δημιουργούν υποθαλάσσια ηχορύπανση- Οι επιστήμονες μελετούν πως αντιδρούν νεογέννητοι πιγκουίνοι σε ηχητικά ερεθίσματα 

Rhinoceros_blanc

Η Βικτόρια υπεβλήθη σε τεχνητή γονιμοποίηση τον Μάρτιο στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο και, αν όλα πάνε καλά κατά την 14μηνη περίοδο της κύησης, το μωρό της αναμένεται να γεννηθεί το καλοκαίρι του 2019

earth_land

Προστατευόμενες εκτάσεις συνολικά έξι εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων ή διπλάσιες σε έκταση από την Αλάσκα έχουν υποβαθμισθεί από τις ποικίλες ανθρώπινες παρεμβάσεις