Τεράστια κηλίδα στον Ήλιο απειλεί με «μπλακ-άουτ» τη Γη

Τεράστια κηλίδα στον Ήλιο απειλεί με «μπλακ-άουτ» τη Γη

Πολύ μεγάλο φαινόμενο, με διάμετρο 75.000 μίλια στην επιφάνεια του άστρου, είναι ικανό να προκαλέσει απενεργοποίηση των δορυφόρων, πτώση των επικοινωνιών και μία τεράστια καταιγίδα ακτινοβολίας

Τεράστια κηλίδα στον Ήλιο απειλεί με «μπλακ-άουτ» τη Γη
Η ανακάλυψη μίας τεράστιας κηλίδας, διαμέτρου 75.000 μιλίων, στην επιφάνεια του Ήλιου απειλεί με «μπλακάουτ» τους δορυφόρους και τις επικοινωνίες στη Γη, ανακοίνωσαν σήμερα οι επιστήμονες, εκφράζοντας την εντονότατη ανησυχία τους για το μέγεθος του φαινομένου.

Η κηλίδα εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο το φαινόμενο εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μία τεράστια τρύπα, η οποία είναι ορατή από τη Γη και όμοιά της σπάνια έχει παρατηρηθεί κατά τα χρόνια της εξερεύνησης του Διαστήματος.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι τόσο μεγάλο το φαινόμενο, που είναι ικανό να προκαλέσει την απενεργοποίηση των δορυφόρων, την πτώση των επικοινωνιών και μία τεράστια καταιγίδα ακτινοβολίας που θα πλήξει τη Γη.

Κλείσιμο
Μία τέτοια καταιγίδα θα μπορούσε να δημιουργήσει εκπληκτικές, μοναδικές αύρες σε όλον τον κόσμο, με χρωματισμούς που όμοιούς τους δεν έχει δει ο άνθρωπος, στον ουρανό, αλλά παράλληλα μπορεί και να προκαλέσει χάος στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά δίκτυα, σε πολλές περιοχές του πλανήτη, τόνισε ένας εκ των επιστημόνων της NASA που παρακολοθεί το φαινόμενο. «Μια νέα ομάδα ηλιακών κηλίδων έχει περιστραφεί και φαίνεται ότι αναπτύσσεται αρκετά γρήγορα», πρόσθεσε.

Δείτε βίντεο: Τεράστια κηλίδα στον Ήλιο απειλεί με «μπλακ-άουτ» τη Γη


Δείτε φωτογραφίες...









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης