Τεράστια κηλίδα στον Ήλιο απειλεί με «μπλακ-άουτ» τη Γη

Πολύ μεγάλο φαινόμενο, με διάμετρο 75.000 μίλια στην επιφάνεια του άστρου, είναι ικανό να προκαλέσει απενεργοποίηση των δορυφόρων, πτώση των επικοινωνιών και μία τεράστια καταιγίδα ακτινοβολίας

Η ανακάλυψη μίας τεράστιας κηλίδας, διαμέτρου 75.000 μιλίων, στην επιφάνεια του Ήλιου απειλεί με «μπλακάουτ» τους δορυφόρους και τις επικοινωνίες στη Γη, ανακοίνωσαν σήμερα οι επιστήμονες, εκφράζοντας την εντονότατη ανησυχία τους για το μέγεθος του φαινομένου.

Η κηλίδα εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο το φαινόμενο εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μία τεράστια τρύπα, η οποία είναι ορατή από τη Γη και όμοιά της σπάνια έχει παρατηρηθεί κατά τα χρόνια της εξερεύνησης του Διαστήματος.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι τόσο μεγάλο το φαινόμενο, που είναι ικανό να προκαλέσει την απενεργοποίηση των δορυφόρων, την πτώση των επικοινωνιών και μία τεράστια καταιγίδα ακτινοβολίας που θα πλήξει τη Γη.

Μία τέτοια καταιγίδα θα μπορούσε να δημιουργήσει εκπληκτικές, μοναδικές αύρες σε όλον τον κόσμο, με χρωματισμούς που όμοιούς τους δεν έχει δει ο άνθρωπος, στον ουρανό, αλλά παράλληλα μπορεί και να προκαλέσει χάος στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά δίκτυα, σε πολλές περιοχές του πλανήτη, τόνισε ένας εκ των επιστημόνων της NASA που παρακολοθεί το φαινόμενο. «Μια νέα ομάδα ηλιακών κηλίδων έχει περιστραφεί και φαίνεται ότι αναπτύσσεται αρκετά γρήγορα», πρόσθεσε.

Δείτε βίντεο: Τεράστια κηλίδα στον Ήλιο απειλεί με «μπλακ-άουτ» τη Γη


Δείτε φωτογραφίες...

ΣΧΟΛΙΑ (39)

dennis

another hoax !

καλα....

ο ηλιος δεν ειναι αυτο που μας λενε...ψαξτε το///

Αστρονομία ψεκασμένων

Το λέτε επειδή ζούμε επί της επίπεδης γης, σωστά; όλα τα ουράνια σώματα κινούνται γύρω από την επίπεδη Γη μας.

ΜΑς ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ..

... Γιατί ο Φορεστ Γκαμπ δεν υπάρχει πιά εεεε;;; Επειδή έτρεχε... τελείωσε η γή και παρτον κάτω στο δάστημα. ΥΓ Ο Τομ Χανκσ είναι εξωγήινος.

Σκοταδισμός

εδώ έχουμε συμπατριώτες μας που δεν θέλουν ηλιακά ή αιολικά πάρκα γιατί, λέει, χαλάει την αισθητική τους! Τι ψάχνουμε τώρα; αν βλέπεις να αρνιούνται την καθαρή παραγωγή ενέργειας για να μην χαλάσει τάχα η αισθητική τους ή για να μην βλαπτεί τάχα η σεξουαλική ορμή των τράγων τους, τι άλλο να πει κανείς; έχουν πλάκα κάτι βίντεο επίσης με παπάδες που εναντιώνονται στα αιολικά για να μην ενοχλείται η αισθητική τους, ενώ θέλουν βέβαια τη μόλυνση της περιβάλλοντος να την τρώνε άλλοι και όλος ο πλανήτης! υπάρχει και βίντεο με δασκάλα σε ελληνικό χωριό που εξηγεί στους μαθητές τα κακά της ηλιακής ενέργειας και ότι με τα αιολικά πάρκα το νησί τους θα γίνει σαν ...σκατζόχοιρος!!! η επιστήμη σηκώνει τα χέρια!

Ο λαός είναι ΕΔΩ, λέμε

Τι έγινε; Θα ...ΣΒΗΣΕΙ; Όσο θα κυβερνάει ο Τσίπρας τούτο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!

Paissios

Προφητεία: O ήλιος θα λάμπει μέχρι να σταματήσει να λάμπει.

χαχαχχαχα

καλοοο...

President

ΧΑΧΑΧΑ!!! Πόσο δίκιο έχεις!!!!

dimi55

Η τρύπα που έχουν στο μυαλό είναι το πρόβλημα. Ο ήλιος μια χαρά κάνει τη δουλειά του εδώ και πολλά χρόνια μέχρις ότου ο Θεός κρίνει.

HRS

Και τον ήλιο ο Θεός θα τον κρίνει?

ΔΔ

Σύμφωνα με το σημερινό Space Weather .com " Sunspot AR2665 is decaying, both in area and magnetic complexity. It no longer poses a significant threat for strong solar flares. Credit: SDO/HMI " .... Οπότε δεν προβλέπεται να σβήσει ο ήλιος , άρα τα μνημόνια θα συνεχίσουν να υφίστανται !!!!

Ατυχία!

Να πάρει και πήρα μια χαρά!

Αρχίσανε πάλι

Τις μ@@@@@@s τους οι επιστήμονες...

Ότι φάμε και ότι πιούμε...

Ήρθε το τέλος...

Εχετε χαζέψει !

Τραβάτε για κανένα μπάνιο γιατί δεν σαs βλέπω καλά !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

neutrino

Ενδεχομένως να αποτελούν τον τρίτο πόλο μεταφοράς ενέργειας, μετά το φως και τα βαρυτικά κύματα - Αλλάζει ο τρόπος αντίληψης του Σύμπαντος, υποστηρίζουν με ενθουσιασμό οι αστροφυσικοί

18
of

Το 35% των παγκόσμιων αλιευμάτων πετιούνται - Το ένα τέταρτο από αυτά είναι ψάρια που δεν είναι φαγώσιμα ή είναι πολύ μικρά σε μέγεθος και πετιούνται πίσω νεκρά στη θάλασσα - Όμως το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών έχει να κάνει με έλλειψη τεχνογνωσίας σε τομείς όπως η σωστή ψύξη ώστε να διατηρούνται τα αλιεύματα φρέσκα