Μάστιγα της χλωρίδας της Δράμας η παράνομη συλλογή αρωματικών φυτών

Μάστιγα της χλωρίδας της Δράμας η παράνομη συλλογή αρωματικών φυτών

Αρμόδιοι και ειδικοί κρούουν τον κώδωνα όχι μόνο γιατί έχουν αφανίσει τις πλαγιές από τσάι του βουνού, ρίγανη, θυμάρι, πρίμουλα και γεντιανή, αλλά και γιατί μαζεύουν αδιακρίτως όλα τα φυτά που βρίσκουν, θέτοντας σε κίνδυνο και τη δημόσια υγεία

Μάστιγα της χλωρίδας της Δράμας η παράνομη συλλογή αρωματικών φυτών
Οι «επιδρομές» επιτήδειων κυρίως Βουλγάρων, που εισέρχονται στην Ελληνική επικράτεια από τις συνοριακές γραμμές, στα βουνά της ευρύτερης περιοχής Δράμας , για την παράνομη συλλογή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Είναι μια νέα μάστιγα που απειλεί την χλωρίδα της περιοχής μας και δεν είναι λίγες φορές που έχουν γίνει συλλήψεις, αλλά και οι φορές που το φαινόμενο αυτό διαπιστώθηκε κυρίως από κτηνοτρόφους. Το φαινόμενο κάθε χρόνο εντείνεται και όλο και περισσότερο, , κυρίως σε περιφερειακές ενότητες που βρίσκονται γεωγραφικά στα σύνορα της Ελληνικής επικράτειας.

Αρμόδιοι και ειδικοί κρούουν τον κώδωνα όχι μόνο γιατί έχουν αφανίσει τις πλαγιές από τσάι του βουνού, ρίγανη, θυμάρι, πρίμουλα και γεντιανή, αλλά και γιατί μαζεύουν αδιακρίτως όλα τα φυτά που βρίσκουν, θέτοντας σε κίνδυνο και τη δημόσια υγεία.

Κλείσιμο
Πριν λίγες μέρες κτηνοτρόφοι, στην περιοχή της οροσειράς Ροδόπης είδαν ομάδες Βουλγάρων να “μπαίνουν” από τα σύνορα και να συγκεντρώνουν, αποξηλώνοντας μάλιστα μεγάλες εκτάσεις, παίρνοντας μαζί τους ποσότητες αρωματικών φυτών, με σκοπό να τα διαθέσουν και στην ελληνική αγορά.

Να τονίσουμε ότι για την συλλογή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών επιτρέπεται μόνο με ειδική άδεια από το τοπικό δασαρχείο και μόνο ορισμένη ποσότητα για κάθε είδος.


Πηγή: 
www.dramini.gr
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης