Μάστιγα της χλωρίδας της Δράμας η παράνομη συλλογή αρωματικών φυτών

Μάστιγα της χλωρίδας της Δράμας η παράνομη συλλογή αρωματικών φυτών

Αρμόδιοι και ειδικοί κρούουν τον κώδωνα όχι μόνο γιατί έχουν αφανίσει τις πλαγιές από τσάι του βουνού, ρίγανη, θυμάρι, πρίμουλα και γεντιανή, αλλά και γιατί μαζεύουν αδιακρίτως όλα τα φυτά που βρίσκουν, θέτοντας σε κίνδυνο και τη δημόσια υγεία

Οι «επιδρομές» επιτήδειων κυρίως Βουλγάρων, που εισέρχονται στην Ελληνική επικράτεια από τις συνοριακές γραμμές, στα βουνά της ευρύτερης περιοχής Δράμας , για την παράνομη συλλογή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Είναι μια νέα μάστιγα που απειλεί την χλωρίδα της περιοχής μας και δεν είναι λίγες φορές που έχουν γίνει συλλήψεις, αλλά και οι φορές που το φαινόμενο αυτό διαπιστώθηκε κυρίως από κτηνοτρόφους. Το φαινόμενο κάθε χρόνο εντείνεται και όλο και περισσότερο, , κυρίως σε περιφερειακές ενότητες που βρίσκονται γεωγραφικά στα σύνορα της Ελληνικής επικράτειας.

Αρμόδιοι και ειδικοί κρούουν τον κώδωνα όχι μόνο γιατί έχουν αφανίσει τις πλαγιές από τσάι του βουνού, ρίγανη, θυμάρι, πρίμουλα και γεντιανή, αλλά και γιατί μαζεύουν αδιακρίτως όλα τα φυτά που βρίσκουν, θέτοντας σε κίνδυνο και τη δημόσια υγεία.

Πριν λίγες μέρες κτηνοτρόφοι, στην περιοχή της οροσειράς Ροδόπης είδαν ομάδες Βουλγάρων να “μπαίνουν” από τα σύνορα και να συγκεντρώνουν, αποξηλώνοντας μάλιστα μεγάλες εκτάσεις, παίρνοντας μαζί τους ποσότητες αρωματικών φυτών, με σκοπό να τα διαθέσουν και στην ελληνική αγορά.

Να τονίσουμε ότι για την συλλογή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών επιτρέπεται μόνο με ειδική άδεια από το τοπικό δασαρχείο και μόνο ορισμένη ποσότητα για κάθε είδος.


Πηγή: www.dramini.gr
 

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Παντε αλλού

Να τρέξει τώρα το Δασαρχειο Δραμας να γράφει πρόστιμα στους παππούδες για αυτό είναι πρώτο φυσικα ντροπή τούς.

Χλωριδας

Κατω τα χερια απο τα χορτα μας....

xaris

η ελλαδα δεχεαι εισβολη απο παντου και εμεις το παιζουμε πολιτισμενοι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Antarctic

Αν οι πάγοι της Ανταρκτικής λιώσουν κι άλλο λόγω της κλιματικής αλλαγής, τότε τα υπόγεια φαράγγια θα επιταχύνουν την μετακίνηση των λιωμένων πάγων προς τη θάλασσα, με συνέπεια την άνοδο της στάθμης των υδάτων

ar_008

 Η ερευνήτρια από το Λονδίνο, Ella Gilbert, κατέγραψε το μοναδικό αυτό τοπίο, έπειτα από την πρώτη πτήση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για ερευνητικό σκοπό στην περιοχή Larsen C 

2