Δολοφονία Σεσίλ: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά του κυνηγού που ηγήθηκε της αποστολής

Δολοφονία Σεσίλ: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά του κυνηγού που ηγήθηκε της αποστολής

Ο δικαστής αποφάνθηκε ότι οι κατηγορίες εναντίον του Theo Bronkhorst «δεν συνιστούν αξιόποινη πράξη»

Το δικαστήριο της Ζιμπάμπουε απέσυρε σήμερα όλες τις κατηγορίες εναντίον του επαγγελματία κυνηγού Theo Bronkhorst, ο οποίος ηγήθηκε της αποστολής  που σκότωσε πέρυσι το καλοκαίρι το εμβληματικό λιοντάρι της Ζιμπάμπουε γνωστό ως Σεσίλ.

«Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε πως οι κατηγορίες ήταν ατελείς, και, ως εκ τούτου, πρέπει να αναιρεθούν» επισήμανε η δικηγόρος του Perpetua Dube, στο Γαλλικό πρακτορείο.

Ο δικαστής αποφάνθηκε ότι οι κατηγορίες εναντίον του Theo Bronkhorst «δεν συνιστούν αξιόποινη πράξη».

«Αυτό αποτελεί μεγάλη ανακούφιση για τον κ. Bronkhorst» πρόσθεσε η δικηγόρος. 

Υπενθυμίζεται πως είχε ξεσπάσει σάλος παγκοσμίως από την δολοφονία του Σεσίλ αφού το συγκεκριμένο λιοντάρι ήταν προστατευμένο και φορούσε κολάρο με GPS προκειμένου να παρακολουθείται από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.Ο 53χρονος  Theo Bronkhorst κατηγορήθηκε ότι «απέτυχε να αποτρέψει το παράνομο κυνήγι», όταν ο Γουόλτερ Πάλμερ, ένας οδοντίατρος από τη Μινεσότα, φέρεται να  πλήρωσε 55.000 δολάρια στον Theo Bronkhorst και σε ένα ακόμα επαγγελματία οδηγό για να σκοτώσουν το εμβληματικό λιοντάρι.

Πάντως ο Bronkhorst αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία λέγοντας ότι είχε τις απαιτούμενες άδειες για να σκοτώσει το λιοντάρι που ήταν έξω από τα σύνορα του πάρκου. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης