Βίντεο: Ανακαλύφθηκε ο δεύτερος μεγαλύτερος μετεωρίτης στον πλανήτη

Βίντεο: Ανακαλύφθηκε ο δεύτερος μεγαλύτερος μετεωρίτης στον πλανήτη

Ο αρχικός αστεροειδής εκτιμάται ότι ζύγιζε περίπου 600 τόνους και εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα με 14.000 χιλιόμετρα την ώρα, όπου έσπασε σε ένα τεράστιο σύνολο μικρότερων μετεωριτών

Βίντεο: Ανακαλύφθηκε ο δεύτερος μεγαλύτερος μετεωρίτης στον πλανήτη
Στο Campo del Cielo της Αργεντινής βρέθηκε ο δεύτερος μεγαλύτερος μετεωρίτης στον κόσμο.

Ο βράχος, βάρους 30 τόνων, με το όνομα Gancedo είναι το μεγαλύτερο του είδους του που ανακαλύφθηκε στην Αργεντινή και το δεύτερο μεγαλύτερο παγκοσμίως μετά τον μετεωρίτη Hoba στη Ναμίμπια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, ο μετεωρίτης πήρε το όνομά του από την ομώνυμη κοντινή πόλη, η οποία παρείχε μηχανήματα στην ομάδα ανασκαφής.

Κλείσιμο
Πιστεύεται ότι συνετρίβη στη γη περίπου 4.000 χρόνια πριν, ως μέρος μιας «επιδρομής» μετεωριτών σιδήρου, καλύπτοντας μια επιφάνεια εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, 1.000 χιλιόμετρα βόρειο-δυτικά του Μπουένος Άιρες σε μια τοποθεσία γνωστή σήμερα ως Campo del Cielo.

Ο αρχικός αστεροειδής εκτιμάται ότι ζύγιζε περίπου 600 τόνους και εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα με 14.000 χιλιόμετρα την ώρα, όπου έσπασε σε ένα τεράστιο σύνολο μικρότερων μετεωριτών, σύμφωνα με το Scientific American.

Αρκετοί από τους μικρότερους αυτούς μετεωρίτες εκλάπησαν από τουρίστες που έψαχναν για σουβενίρ, αλλά και παράνομους διακινητές μετεωριτών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης