Ερευνα της NASA: Ο Βόρειος Πόλος μετακινείται προς το Λονδίνο!

Ερευνα της NASA: Ο Βόρειος Πόλος μετακινείται προς το Λονδίνο!

Το λιώσιμο των πάγων μετακινεί τον άξονα περιστροφής της Γης

Το λιώσιμο των πάγων ειδικά στη Γροιλανδία  έχει ως αποτέλεσμα να αλλάζει σταδιακά η κατανομή τεράστιων ποσοτήτων νερού ανά την υδρόγειο. Αυτό με τη σειρά του έχει ως συνέπεια να μετακινείται ο άξονας περιστροφής της Γης, ο οποίος περνά από τους πόλους και έτσι, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, ο Βόρειος Πόλος της Γης μετά το 2000 μετακινείται αργά αλλά σταθερά προς τα ανατολικά και προς το Λονδίνο. Επίσης η Ινδική υποήπειρος και η Κασπία Θάλασσα χάνουν συνεχώς ποσότητες νερού, με συνέπεια να «γέρνουν» τον άξονα της Γης προς τα ανατολικά.

Η παρακολούθηση της κίνησης του άξονα της Γης άρχισε το 1899. Ο πραγματικός ή γεωγραφικός βόρειος πόλος (η βόρεια άκρη του άξονα περιστροφής του πλανήτη μας) κατά τον 20ό αιώνα μετακινείτο με ρυθμό περίπου δέκα εκατοστών κάθε χρόνο προς τα δυτικά, προς τις ακτές του Καναδά. Όμως στον 21ό αιώνα έκανε μια δραματική στροφή 75 μοιρών και πλέον κινείται κατά μήκος του πρώτου μεσημβρινού του Γκρίνουιτς προς τα ανατολικά και συγκεκριμένα προς το Λονδίνο.

Η μελέτη του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) στην Καλιφόρνια βασίζεται σε ανάλυση στοιχείων για την περίοδο 2002-2015 από τους δορυφόρους GRACE της NASA, που μετρούν τις αλλαγές στο βαρυτικό πεδίο του πλανήτη μας. Η μετακίνηση μεγάλων μαζών νερού έχει ως συνέπεια τέτοιες αλλαγές.

Όπως επεσήμαναν οι επιστήμονες, αν και η μετακίνηση του Βόρειου Πόλου δεν είναι κάτι επικίνδυνο, δείχνει παρόλα αυτά πόσο μεγάλη επίδραση έχουν οι ανθρώπινες δραστηριότητες πάνω στη Γη μέσω της αλλαγής του κλίματος.


ΣΧΟΛΙΑ (5)

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΡΥΠΑΝΤΕΣ;;;;;;;;

........ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ;;;;....ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ;;;;;;;.....Εσύ που διαβάζεις, αυτό τι κάνεις;;;;;;;;;;;....Αντιδράς;;;;;;;;;;;;;.....Έχεις παιδιά;;;;;....Ανίψια;;;...Εγγόνια;;;;;;;;

Εξωγήινος παρατηρητής

Λένε οι επιστήμονες πως...."η μετακίνηση του Βόρειου Πόλου δεν είναι κάτι επικίνδυνο". Δηλαδή αν κάποτε λιώσουν οι πάγοι του και πλημμυρίσει το Σύμπαν (ταυτόχρονα και στον Νότιο Πόλο), αν το Λονδίνο μεταβληθεί σε παγοκολώνα κατά τους επιστήμονες αυτό "δεν είναι κάτι το επικίνδυνο". Τι στο διάολο πίνουν δεν μπορώ να καταλάβω. Εκτός και αν η μετακίνηση του άξονα της Γης τούς τράνταξε το μυαλό.

άλλος για Λέσβο τράβηξε άλλος για Μητιλήνη

Ανατολικά της Εδέμ;

Δεν πουλάμε ακίνητο σε ξενο για κανένα λόγο!

Αυτό που κατάλαβα εγώ με την μετακίνηση των πόλων είναι πώς είναι σε εξέλιξη μια μίνι περίοδος παγετώνων για όλη την Κεντρική-Bόρεια Eυρώπη -Aμερική και απο το 2024 και μετά μπαίνουμε στην κύρια περίοδο παγετώνων όπου θα παγώσουν πάλι όλοι εκτός του 37 μεσημβρινού ( ναι η Ελλάς!) και θα διαρκέσει 100000 χρόνια. Λίγους μόλις μήνες μόνο χρειάστηκε η Ευρώπη για να καταληφθεί πλήρως από τους παγετώνες, πριν από 12.800 χρόνια, όταν έγινε μία μίνι εποχή παγετώνων (Big Freeze ,όπως λέγεται χαρακτηριστικά),στο βόρειο ημισφαίριο.Μέχρι τώρα εθεωρείτο ότι η επικράτηση της μίνι εποχής των παγετώνων χρειάστηκε μια δεκαετία περίπου, από αποδεικτικά στοιχεία τα οποία οι επιστήμονες πήραν από πυρήνες πάγου της Γροιλανδίας. Δεν είναι όμως έτσι λέει ο William Patterson του Πανεπιστημίου του Saskatchewan στον Καναδά και οι συνάδελφοί του. Η ομάδα αυτή μελέτησε έναν πυρήνα λάσπης από μια αρχαία λίμνη, τη λίμνη Monreagh, στη Δυτική Ιρλανδία. Χρησιμοποιώντας ένα νυστέρι έξυσαν στρώματα πάχους 0,5 έως 1 χιλιοστά, που το καθένα αντιπροσωπεύει έως τρεις μήνες του χρόνου. Μάλιστα δεν υπάρχουν άλλες μετρήσεις από την περίοδο εκείνη, που να έχουν προσεγγίσει αυτό το επίπεδο της λεπτομέρειας. Τα ισότοπα του άνθρακα σε κάθε στρώμα μας αποκάλυψε πόσο παραγωγική ήταν η λίμνη, ενώ τα ισότοπα του οξυγόνου μας έδωσαν μια εικόνα της τότε θερμοκρασίας και των βροχοπτώσεων. Δείχνουν ότι κατά την έναρξη της Big Freeze, η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα και η παραγωγικότητα της λίμνης σταμάτησε μέσα σε λίγους μήνες, ή ένα χρόνο το πολύ.Ο Hans Renssen, ερευνητής για το κλίμα στο Πανεπιστήμιο Vrije του Άμστερνταμ, αναφέρει πως πρόσφατα ευρήματα από πυρήνες πάγου της Γροιλανδίας δείχνουν ότι η B.F μπορεί να έχει συμβεί σε 1 έως 3 χρόνια. Τα αποτελέσματα του Patterson επιβεβαιώνουν ότι αυτό το γεγονός ήταν μια πολύ απότομη αλλαγή, διευκρινίζει. Οι φέτες από τη λάσπη από το τέλος του γεγονότος Big Freeze δείχνουν ότι χρειάστηκαν περίπου δύο αιώνες για να ανακτήσει την ικανότητα της η λίμνη όπως και το κλίμα.. Η Νεώτερη BF προκλήθηκε όταν μια παγωμένη λίμνη που κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του βορειοδυτικού Καναδά έλιωσε και χύθηκε στον Βόρειο Ατλαντικό και τον Αρκτικό ωκεανό. Η τεράστια πλημμύρα αραίωσε την αλατότητα των μεγάλων ρευμάτων του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, συμπεριλαμβανομένου και του ρεύματος του Κόλπου, καθώς τα ακινητοποίησε. Δύο μελέτες που δημοσιεύθηκαν το 2006 δείχνουν ότι το ίδιο συνέβη και πάλι 8200 χρόνια πριν, όταν το Βόρειο ημισφαίριο πέρασε από ένα άλλο κύμα πολικού ψύχους.

Βασίλης mr Lovermana

Ξεκίνησα να διαβάζω το άκρως επιστημονικά τεκμιριωμένο σχόλιο σου όμως μετά απο λίγο το πρόγραμμα έκανε κοιλιά!Πώς να στο πώ;Βαρέθηκα! θα σε παρακαλούσα για μικρότερης κλίμακας επιστημονικές αναλύσεις γιατί δύο τα χω και τα φούσκωσες! και όχι τίποτε άλλο, αλλά με άγχωσε και η Μπαοκάρα χθες!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Giorgos_Patoulis

Θα λειτουργήσει δοκιμαστικά ως χώρος υποδοχής αδρανών υλικών από ανακυκλώσιμα της περιοχής για να αποφευχθεί η απένταξη του από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής

asopdd

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2017 στις Πηγές Άρτας και από τότε, κάθε χρόνο, υλοποιούνται ημερίδες και φεστιβάλ -Φέτος, η ημερίδα με θέμα «Η Κοιλάδα του Αχελώου στην Ιστορία του τόπου» αφορούσε το φυσικό περιβάλλον και το πώς αυτό επέδρασε στην εξέλιξη της Ιστορίας