Βίντεο: Με κλάματα ανακοίνωσε ο Φαμπιούς το σχέδιο των 100 δισ. για την κλιματική αλλαγή

Βίντεο: Με κλάματα ανακοίνωσε ο Φαμπιούς το σχέδιο των 100 δισ. για την κλιματική αλλαγή

Χαρακτήρισε τη συμφωνία «δίκαιη, βιώσιμη, δυναμική, ισορροπημένη και νομικά δεσμευτική» και είπε ότι τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια που έχει δεσμευθεί να παράσχει ο Βορράς στον Νότο «θα πρέπει να είναι το κατώτατο όριο»

Βίντεο: Με κλάματα ανακοίνωσε ο Φαμπιούς το σχέδιο των 100 δισ. για την κλιματική αλλαγή
Σχεδόν με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας το τελικό σχέδιο της συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που έχει σκοπό να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη.

«Είμαστε σχεδόν στο τέλος ενός δρόμου και χωρίς αμφιβολία στην αρχή ενός άλλου», δήλωσε ο γάλλος υπουργός.

Σύμφωνα με τον προεδρεύοντα της διεθνούς διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα που παρουσίασε το σχέδιο που θα δοθεί στους αντιπροσώπους 195 χωρών φιλοδοξία είναι να μειωθεί η υπερθέρμανση «στους 1,5 βαθμούς Κελσίου».

Χαρακτήρισε τη συμφωνία «δίκαιη, βιώσιμη, δυναμική, ισορροπημένη και νομικά δεσμευτική» και είπε ότι τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια που έχει δεσμευθεί να παράσχει ο Βορράς στον Νότο «θα πρέπει να είναι το κατώτατο όριο».

Τα «100 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο θα πρέπει να είναι το κατώτατο όριο μετά το 2020», οπότε θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία που αναμένεται να επισφραγιστεί σήμερα στο Παρίσι και «ένας νέος ποσοτικός στόχος πρέπει να οριστεί το αργότερο το 2025» συμπλήρωσε ο Φαμπιούς.
Κλείσιμο

Συγκινημένος ο Λοράν Φαμπιούς ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης