Μάστιγα για την Αυστραλία τα άγρια ελάφια

Μάστιγα για την Αυστραλία τα άγρια ελάφια

Κάνουν μεγάλη ζημιά στη βλάστηση, καταστρέφουν διάφορες πηγές και απειλούν με αφανισμό άλλα είδη ζώων που ζουν στην περιοχή

Μετά τα καγκουρό και τις καμήλες τώρα και τα ελάφια εξελίσσονται σε μάστιγα για την πανίδα της Αυστραλίας.

Τα άγρια ελάφια κάνουν μεγάλη ζημιά στη βλάστηση, καταστρέφουν διάφορες πηγές και απειλούν με αφανισμό άλλα είδη ζώων που ζουν στην περιοχή.

Η δραματική αύξηση του αριθμού τους τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αισθητή αφού προκαλούν ζημιές σε καλλιέργειες, ενώ διασχίζοντας συχνά τους δρόμους έχουν γίνει αιτία και αρκετών τροχαίων ατυχημάτων.

Οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι έχουν καταντήσει μάστιγα και καλούν τις Αρχές να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να περιοριστεί ο αριθμός τους, που, σύμφωνα με υπολογισμούς, ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες.

Και όλα αυτά, παρ' ότι οι ελαφοκυνηγοί σκότωσαν πέρυσι στην περιοχή του Ντάντενογκ πάνω από 50.000 ελάφια, αριθμός που είναι 20,5% μεγαλύτερος από αυτόν της προηγούμενης χρονιάς.
Άλλα 16.000 ελάφια σκότωσαν, επίσης, πέρυσι οι κυνηγοί και στην ευρύτερη περιοχή του Δυτικού Gippsland.

Σε ορισμένες περιοχές του Πάρκου του Ντάντενογκ οι ζημιές είναι ορατές, ιδιαίτερα γύρω από τις πηγές όπου υπάρχει νερό.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Ναβουχοδονοσορας

Αυτά ειναι κυνήγια ..!!!

Αλέξανδρος Τ.΄

Νομίζω το άρθρο, λίγο μας τα μπερδεύει , αφού είναι ολοφάνερο ότι , αιτία του προβλήματος , είναι οι ανθρώπινες δραστηριότητες , που εξακολουθούν να καταστρέφουν τους βιότοπους τους και να χαράζουν δρόμους χωρίς σωστές προδιαγραφές . Δεν κατάλαβα ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι της καμένης γης και της βιβλικής καταστροφής εκατομμυρίων δασικών εκτάσεων, στη χώρα τους , ???? πάντως όχι τα ζώα.!!

ταρζαν

δεν σκεφτήκατε να τα εξάγετε- χαρίσετε με διακρατικές συμφωνίες σε χώρες που τα θέλουν; Άς έρθουν με δικά τους έξοδα να τα πάρουν. Στην Ελλάδα π.χ στον απέραντο ορεινό της όγκο κατάλληλο για τέτοια πανέμορφα ζώα και σε προστατευμένα εκτροφεία ,θα λειτουργούσαν θετικά πρώτα στον τουρισμό.Να σας στείλουμε πάλι εμείς σε αντάλλαγμα αγριογούρουνα που δεν έχετε; ( έχουμε πολλά τέτοια- η ζημιά που κάνουν συγκρίνεται με των ελαφοκαγκουρώ σας )..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

plastira_limni

Στόχος είναι η ενημέρωση για το Ευρωπαϊκό και Εθνικό Πλαίσιο, τη Διαχείριση Νερού, το Νερό ως μοχλός Ανάπτυξης, η Περιβαλλοντική Προστασία και τα Χρηματοδοτικά Εργαλεία

sifnos_energeia

Στην ΕΕ υπάρχουν πάνω από 2. 200 κατοικημένα νησιά. Παρά την πληθώρα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πολλά από αυτά εξαρτώνται από δαπανηρές εισαγωγές ορυκτών καυσίμων για τον εφοδιασμό τους