Δισεκατομμύρια έντομα γίνονται γκέι... κατά λάθος!

Δισεκατομμύρια έντομα γίνονται γκέι... κατά λάθος!

Με βάση νέα μελέτη βρίσκονται σε τέτοια βιασύνη για την αναπαραγωγή, που δεν παίρνουν αρκετό χρόνο για να επιθεωρήσουν το φύλο του πιθανού συντρόφου τους, με αποτέλεσμα να να κάνουν σεξ με έντομα του ιδίου φύλου

Οργανωμένη σπείρα είχαν στήσει οι λιμενικοί
Δισεκατομμύρια έντομα γίνονται γκέι... κατά λάθος!
Επιστήμονες που ερευνούν τις ομοφυλοφιλικές τάσεις δισεκατομμυρίων εντόμων, υποστηρίζουν πως για όλα φταίει το γεγονός ότι λαμβάνουν λάθος το φύλο κατά το ζευγάρωμα.

Μάλιστα, τονίζουν πως η μεγάλη αυτή τάση που παρουσιάζουν τα έντομα και οι αράχνες στο σεξ, είναι πραγματικά ένα τυχαίο γεγονός και όχι «λάθος» της φύσης, παρόλο που περίπου το 85% των αρσενικών εντόμων συμμετέχει σε ομοφυλοφιλικές πράξεις.

Τι ακριβώς φταίει; Τα έντομα βρίσκονται σε τέτοια βιασύνη για την αναπαραγωγή που δεν παίρνουν αρκετό χρόνο για να επιθεωρήσουν το φύλο του πιθανού συντρόφου τους, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε ζευγάρωμα με έντομα του ιδίου φύλου.

Κλείσιμο
Η συλλογική μελέτη, που δημοσιεύθηκε από τους καθηγητές Άιρον Σαρφ του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και Όλιβερ Μάρτιν του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης στο περιοδικό για τη Συμπεριφορά στην Οικολογία και την Κοινωνιοβιολογία, υποστηρίζει ότι βρέθηκαν αράχνες και έντομα που δεν έχουν εξελιχθεί ορθά στην διάκριση των επιλογών του ζευγαρώματος τους .

Οι δύο καθηγητές αξιολόγησαν προηγούμενες μελέτες από 110 είδη αρσενικών εντόμων και αραχνών και διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει σχεδόν κανένα εξελικτικό πλεονέκτημα σε αυτά σε σχέση με την ομοφυλοφιλία, σε αντίθεση με τα πουλιά και θηλαστικά.

Στη μελέτη, οι ερευνητές λένε ότι τα έντομα παρουσιάζουν ομοφυλοφιλική δραστηριότητα, επειδή τα αρσενικά έχουν οι φερομόνες από προηγούμενες σεξουαλικές δραστηριότητες με άλλα θηλυκά, και αυτό είναι που μπορεί να τραβάει το αρσενικό έντομο σε ένα άλλο του ίδιου φύλου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης