Έκκληση του υπουργού Περιβάλλοντος να σταματήσουν την απεργία οι μηχανικοί

Έκκληση του υπουργού Περιβάλλοντος να σταματήσουν την απεργία οι μηχανικοί

Έκκληση στο Τεχνικό Επιμελητήριο να «αναλογιστεί τη σοβαρή κατάσταση που περνά η χώρα» και να σταματήσει την απεργία κάνει ο υπουργός Περιβάλλοντος...

Έκκληση του υπουργού Περιβάλλοντος να σταματήσουν την απεργία οι μηχανικοί
Έκκληση στο Τεχνικό Επιμελητήριο να «αναλογιστεί τη σοβαρή κατάσταση που περνά η χώρα» και να σταματήσει την απεργία κάνει ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Ο κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ κ. Κώστα Ασκούνη, χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των μηχανικών και υπογράμμισε ότι η αδράνεια του ηλεκτρονικού συστήματος αυθαιρέτων στερεί πολύτιμα έσοδα στο κράτος.

Μολονότι η ρύθμιση για τα αυθαίρετα εμφάνιζε υποτονικούς ρυθμούς, το υπουργείο από τον περασμένο μήνα διατείνεται ότι έκανε εισπράξεις που κατά μέσον όρο ανέρχονταν σε 1 εκατ. ευρώ ημερησίως.  

Κλείσιμο
Ωστόσο εναλλακτική λύση στον ορίζοντα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα δεν φαίνεται να υπάρχει, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός εξήρε την τεχνογνωσία του ΥΠΕΚΑ για τη δημιουργία μιας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα αποτελέσει κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας με τους δήμους, ώστε να συμβάλει στην επίλυση των πολεοδομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων τους.
Την Τετάρτη το ΤΕΕ, σε συνεργασία με τις εργοληπτικές οργανώσεις της χώρας, αποφάσισε να παρατείνει τις κινητοποιήσεις για τρίτη φορά έως και τις 4 Νοεμβρίου (ξεκίνησαν στις 8 Οκτωβρίου).

Μέχρι σήμερα το υπουργείο είχε καλή συνεργασία με το ΤΕΕ, την οποία ο υπουργός χαρακτήρισε «σε δομικό επίπεδο», εμφανίζεται όμως ανέτοιμο να αντιμετωπίσει με δικές του δυνάμεις την εμπλοκή που έχει προκαλέσει με τα αυθαίρετα η αδιάλλακτη στάση των μηχανικών.    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης