Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση τα αυθαίρετα

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση τα αυθαίρετα

Ραγδαία υποχώρηση εμφανίζουν οι αιτήσεις για τα αυθαίρετα, με την κυβέρνηση να αναζητά τονωτικές ενέσεις που θα προσελκύσουν ξανά τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση τα αυθαίρετα
Ραγδαία υποχώρηση εμφανίζουν οι αιτήσεις για τα αυθαίρετα, με την κυβέρνηση να αναζητά τονωτικές ενέσεις που θα προσελκύσουν ξανά τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Για αύριο Πέμπτη, προγραμματίζεται σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σταύρο Καλαφάτη, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος το θέμα της παράτασης της ρύθμισης που εκπνέει στις 14 Σεπτεμβρίου αλλά και να αντιμετωπιστούν και νομικά θέματα που έχουν ανακύψει τον τελευταίο χρόνο προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι αιτήσεις προσεγγίζουν τις 410.000 ενώ τα έσοδα κινούνται στα επίπεδα των 650 εκ. ευρώ εμφανώς κατώτερα των προσδοκιών, αν και αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση.
Κλείσιμο

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αιτήσεις σε ημερήσια βάση εμφανίζονται να έχουν περιοριστεί το τελευταίο διάστημα στις 500 καθώς τα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη, έχουν πλήξει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, με αποτέλεσμα για τα αυθαίρετα να μην γίνεται ούτε λόγος.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στην άποψη ότι το ΥΠΕΚΑ θα παρατείνει την ρύθμιση ενώ εξετάζονται και τροποποιήσεις του νόμου 4014, προς την κατεύθυνση μιας δικαιότερης κατανομής προστίμων που θα εναρμονίζεται και με το νέο ΓΟΚ. 

Σύμφωνα με το Τεχνικό Επιμελητήριο, ο νόμος δεν θα πιάσει τους στόχους εάν δεν διευκολυνθούν περισσότερο οι πολίτες στο θέμα των δόσεων και υπογραμμίζουν ότι εάν δεν υπογραφεί από το ΥΠΕΚΑ το ΠΔ για την ταυτότητα των κτιρίων, που εκκρεμεί 1,5 χρόνο σε λίγο δεν θα μπορούν να εκδίδονται νέες οικοδομικές άδειες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης