Κορωνοϊός

WEBOXIT. Green Courier με οδηγό την ηλεκτροκίνηση και σκοπό τη βιωσιμότητα

1

Στην εποχή που η ανάγκη για ασφαλείς και γρήγορες υπηρεσίες διανομής είναι πρώτη προτεραιότητα η WEBOXIT, η πρώτη ελληνική εταιρεία Green Courier, ανατρέπει τα δεδομένα στις μεταφορές συμβάλλοντας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στη διάσωση του πλανήτη.

Γρήγορη και ασφαλής διανομή ταχυδεμάτων με απευθείας παράδοση στην πόρτα μας, δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών με ανέπαφες συναλλαγές, διαδικασίες και υπηρεσίες που χρησιμοποιούν τις πιο πρωτοποριακές τεχνολογίες είναι μόνο μερικές από τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις λειτουργίας μιας σύγχρονης εταιρείας, όπως είναι η WEBOXIT, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ταχυμεταφορών σήμερα η πρώτη «πράσινη» εταιρεία ταχυμεταφορών του Ομίλου Seagull.

Η καινοτομία και η βιωσιμότητα αποτελούν τον πυρήνα της φιλοσοφίας της WEBOXIT που από την αρχή της ίδρυσής της ακολουθεί τις πλέον βιώσιμες λύσεις για το μέλλον του περιβάλλοντος.
VAN
Με τη δύναμη του ηλεκτρισμού
Κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή η WEBOXIT επενδύει εξ ολοκλήρου στην ηλεκτροκίνηση και εναρμονίζεται με τους σύγχρονους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για το περιβάλλον και το κλίμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της βρίσκεται στους δρόμους με ένα στόλο οχημάτων που αποτελείται αποκλειστικά από ηλεκτροκίνητα φορτηγά.

Έτσι όχι μόνο παρέχει τις ταχύτερες και πιο ασφαλείς υπηρεσίες διανομής δεμάτων στους πελάτες της, ιδιώτες και επιχειρήσεις, αλλά παράλληλα προωθεί και ενισχύει με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο την ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς τη μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, τη δυνατότητα ασφαλών και ανέπαφων συναλλαγών και κατ’ επέκταση το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Επενδύοντας στις «πράσινες» ταχυμεταφορές
Οι σύγχρονες μεταφορές, με οικολογική συνείδηση όπως έχουν δομηθεί από την Weboxit από τον Ιανουάριο του 2018 είναι ένα εγχείρημα που για να αποδώσει τα μέγιστα απαιτεί χρόνο, οργάνωση και επενδύσεις σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Παρά το ότι φέτος οι αυτοκινητοβιομηχανίες ξεκίνησαν την προώθηση των επενδύσεων σε ηλεκτροκίνητα μοντέλα οι ποιοτικές επιλογές είναι ακόμα πολύ συγκεκριμένες και σε κάθε περίπτωση παραμένουν πιο κοστοβόρες από τα πετρελαιοκίνητα οχήματα. Ωστόσο, η Weboxit ήταν η πρώτη εταιρεία μεταφορών στην ελληνική αγορά που επένδυσε στην ηλεκτροκίνηση συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναγκαία μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών ρύπων.

Το χαμηλό κόστος συντήρησης και επισκευών, η εύκολη πρόσβαση σε οποιοδήποτε σημείο του αστικού ιστού, η χαμηλή έως και μηδενική όχληση λόγω των εξαιρετικά χαμηλών επιπέδων θορύβου είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός 100% ηλεκτροκίνητου στόλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το άλλοτε βασικό μειονέκτημα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, δηλαδή η αυτονομία των μπαταριών, έχει πλέον ξεπεραστεί, αφού με 250 καθαρά χιλιόμετρα δρομολογίου καλύπτονται όλα τα σημεία ακόμα και τα πιο δύσκολα και μακρινά.

Το κόστος κτήσης βέβαια παραμένει αυξημένο και αυτό ίσως αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, όσον αφορά την στόλου συγκριτικά με την αγορά συμβατικών οχημάτων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις μελέτες της Weboxit το κόστος πρόκειται να απορροφηθεί με την απρόσκοπτη και συνεχή λειτουργία των οχημάτων της, καθώς επίσης και τις στρατηγικές συνεργασίες με ομίλους με κοινές περιβαλλοντικές ευαισθησίες.

Τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης σε αριθμούς
Ο στόλος της Weboxit αποτελείται ΜΟΝΟ από ηλεκτροκίνητα φορτηγά Nissan e-NV200 που παράγουν μηδενικούς ρύπους προστατεύοντας στο 100% το περιβάλλον κατά την κίνησή τους στους δρόμους .

Για να γίνει άμεσα αντιληπτό το όφελος της ηλεκτροκίνησης προς το περιβάλλον αρκεί το παράδειγμα σύγκρισης μεταξύ ενός ηλεκτροκίνητου van, με ωφέλιμο φορτίο 4 κυβικών μέτρων, κατασκευής 2020, και ενός όμοιου μοντέλου ίδιου έτους κατασκευής, με συμβατικό πετρελαιοκινητήρα.

Υπολογίζοντας τη χιλιομετρική χρήση των δύο van βάση ενός τυπικού δρομολογίου διανομής δεμάτων περί τα 150km ανά ημέρα, προκύπτουν 3.150km το μήνα και 37.800km το έτος. Στο παράδειγμά αυτό, το πετρελαιοκίνητο όχημα πρόκειται να παράξει περί τους 8,25 τόνους CO2 ετησίως, έναντι των μηδενικών ρύπων του van της WEBOXIT .
Λαμβάνοντας υπόψη τον παραπάνω υπολογισμό και κάνοντας αναγωγή σε ένα στόλο 50 οχημάτων, είναι προφανές ότι επιλέγοντας την ηλεκτροκίνηση η WEBOXIT στοχεύει στη μείωση ενός δυνητικού αποτυπώματος της τάξεως των 412,5 τόνων CO2 ετησίως!

Αυτοματοποιημένοι σταθμοί δεμάτων
Στο πλαίσιο της environmentally friendly φιλοσοφίας της η WEBOXIT δημιούργησε επίσης το πιο σύγχρονο δίκτυο σταθμών παράδοσης και παραλαβής δεμάτων τα οποία τοποθέτησε σε κομβικά σημεία σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
Σε αυτούς τους αυτοματοποιημένους σταθμούς (ΑΤΜ δεμάτων) ο καταναλωτής έχει την επιλογή για άμεση πρόσβαση την ώρα που τον εξυπηρετεί, θέση στάθμευσης και ευκολία χρήσης της υπηρεσίας από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή 24/7. Επίσης θα παρέχεται δυνατότητα ηλεκτρονικής αγοράς των υπηρεσιών διανομής, δυνατότητα αγοράς συσκευασίας on sight, πλήρης ενημέρωση tracking για αποστολέα και παραλήπτη, καθώς και επιπρόσθετη δυνατότητα του last-mile delivery η οποία σαφώς θα καλύπτεται από τον 100% ηλεκτροκίνητο στόλο της WEBOXIT.

thumbnail_logos-01


Συνεργασία www.pouliseto.gr και WEBOXIT
Το www.pouliseto.gr η ασφαλέστερη πλατφόρμα αγοραπωλησιών στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία της με την πρώτη Green Courier εταιρεία στην Ελλάδα και μέσω της υπηρεσίας WEBOXIT προσεγγίζει τόσο τους τελικούς παραλήπτες παραδίδοντας τις αγορές που έχουν πραγματοποιήσει, όσο και τις επιχειρήσεις e-shop που ενδιαφέρονται να προωθήσουν μέσω της πλατφόρμα αγοροπωλησιών εναπομείναντα SKUs stock «ευκαιριών» που διαθέτουν.

Μέσα από τη συνεργία των δυο εταιρειών τελικά, ο πελάτης απολαμβάνει την πλέον ολοκληρωμένη λύση στην πώληση και διανομή pre-owned καθώς και old-unsold αντικειμένων και χωρίς ρίσκο, χωρίς ρύπους και με τα οικονομικότερα κόμιστρα διανομής και περιβαντολογικό αποτύπωμα…

… η WEBOXIT βρίσκεται ήδη στους δρόμους αλλάζοντας τα δεδομένα, καινοτομώντας & λειτουργώντας σε πλήρη εναρμόνιση με τους σύγχρονους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για το κλίμα και το περιβάλλον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης