Γιώργος Αμυράς στον ΘΕΜΑ 104,6: «Οι δασικοί χάρτες είναι έργο εθνικής σημασίας»

Γιώργος Αμυράς στον ΘΕΜΑ 104,6: «Οι δασικοί χάρτες είναι έργο εθνικής σημασίας»

Σήμερα οι υπογραφές για την τροποποίηση των δασικών χαρτών - Τι είπε ο υφυπουργός περιβάλλοντος για τις αναδασώσεις

αμυρας
Σήμερα Πέμπτη υπογράφει την απόφαση για την τροποποίηση των δασικών χαρτών ο υφυπουργός περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, με την οποία αποχαρακτηρίζονται από δάσος οι θαμνώδης εκτάσεις.

Μιλώντας χθες το βράδυ στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή «Επίλογος» με τον Τάκη Σπηλιόπουλο ο κ. Αμυράς δήλωσε ότι με το που υπογράψει τη γνωμοδότηση που αποφάσισε ομόφωνα το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών (ΤΣΔ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και θα έχει ισχύ νόμου, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα, στη Μάνη και στη Κρήτη οι πολλές εκτάσεις που έχουν χαρακτηριστεί δασικές θα περάσουν στην κατηγορία των χορτολίβαδων και πλέον ο ιδιοκτήτης των εκτάσεων θα μπορεί  να τις αξιοποιήσει διαφορετικά.

«Χάρη τους δασικούς χάρτες μπορούμε πλέον να ξέρουμε και να βλέπουμε όλη την εικόνα της Ελλάδας στο που είναι πράσινο και που δεν είναι. Ωστόσο εμείς κάναμε το αυτονόητο, που νομίζω εδώ και πολλές δεκαετίες θα έπρεπε να είχε γίνει αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει, ή δεν είχε γίνει και τώρα το αλλάζουμε εμείς» ανέφερε αρχικά ο υφυπουργός.

Κλείσιμο
«Εξετάζουμε εξονυχιστικά όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Στην νότια Εύβοια έχουμε αντιμετωπίσει προβλήματα αυτής της φύσης που ανάγονται στο 1831, στη δε Κρήτη ανάγονται στο 1851. Έχουν περάσει δηλαδή σχεδόν 200 χρόνια και το ελληνικό κράτος δεν είχε ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα, και τώρα το ελληνικό κράτος δεν είχε ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα. Τώρα λοιπόν τα βάζουμε ένα-ένα στη σειρά να τα λύσουμε» , δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αμυράς.

Ο υφυπουργός περιβάλλοντος μίλησε επίσης και για το ζήτημα της αναδάσωσης όπου είπε μεταξύ άλλων ότι θα δενδροφυτευτούν 30 εκατομμύρια δέντρα με χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά οι αναδασώσεις θα γίνουν σε περιοχές που δεν υπάρχει η διαδικασία της φυσικής αναδάσωσης και επιπλέον θα πραγματοποιηθούν και δασώσεις. «Γυμνά τοπία επί χρόνια, εκεί που δεν υπάρχει καμία ελπίδα να επανέλθει το δάσος, εμείς θα πάμε εκεί και θα δασώσουμε, θα φυτέψουμε και πάντοτε αξιοποιώντας δυο πράγματα. Πρώτον, τα δημόσια εμποτιστήρια και τα δημόσια φυτώρια και το δεύτερο, όλες οι αναδασώσεις και οι δασώσεις θα γίνουν με σπόρους και ποικιλίες τοπικές ανάλογα με την περιοχή, γενετικά ελεγμένα, έτσι ώστε να κρατήσουμε την βιοποικιλότητα και τον χαρακτήρα σε κάθε περιοχή σε σχέση με το δάσος». 

Ακούστε όλη τη συνέντευξή του υφυπουργού περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά στον ΘΕΜΑ 104,6.





Ειδήσεις σήμερα:

Ποιες ομάδες πολιτών είναι πιθανότερο να κάνουν Πάσχα στο χωριό - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το εργασιακό νομοσχέδιο - Σημείο τριβής οι υπερωρίες

Survivor: Το «φεύγω» από τον Άγιο Δομίνικο τραγούδησε η Ελευθερία Ελευθερίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης