Τρία κόμματα έμειναν με το... «αχ»

Τρία κόμματα έμειναν με το... «αχ»

Το δράμμα με τα κόμματα, που έχασαν την είσοδό τους στη Βουλή για λίγες χιλιάδες ψήφους - Μείον 4.500 είχαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, μείον 6.500 ο Καρατζαφέρης

Δοκάρι κι έξω θα μπορούσε να πει κανείς, με τη συνοδεία μίας μακρόσυρτης κραυγής απογοήτευσης -ακριβώς όπως γίνεται στο γήπεδο, όταν δεν μπαίνει στο τσακ το γκολ- για τα τρία κόμματα, που έχασαν την  είσοδό τους στη Βουλή.

Το «καταραμένο» όριο του 3%, που σκαρφίστηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1994, για να αποτρέπεται η εύκολη είσοδος «περίεργων» κομμάτων στη Βουλή, κατέστρεψε τελικά πολλές πολιτικές καριέρες, ενώ στις χθεσινές εκλογές στάθηκε μοιραίο για τις φιλοδοξίες των Πράσινων Οικολόγων (δια δεύτερη φορά μετά το 2009), του Γιώργου Καρατζαφέρη, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Στέφανου Μάνου (μαζί και του συνεργαζόμενου Γρηγόρη Βαλιανάτου), της Λούκας Κατσέλη, αλλά και του Θανάση Τζήμερου, που είχαν καλές εκλογικές επιδόσεις -για νέα ή μικρά κόμματα- αλλά δεν έφτασαν στην πηγή.

Σημειωτέον ότι το ποσοστό  του 19%, που συγκέντρωσαν τα κόμματα, τα οποία έμειναν εκτός βουλής, είναι ρεκόρ, καθώς το 2009 ήταν περίπου 5% και το 2007 μόλις 3%, όπως και το 2004!!!

Τα μεγαλύτερα θύματα του  ορίου του 3% είναι ασφαλώς οι Πράσινοι Οικολόγοι, που χάνουν τη βουλή για  μόλις 4.500 ψήφους (το 2009 την έχασαν για 30.000) και δικαίως κερδίζουν τον  τίτλο των looser, αλλά και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που έκανε το λογαριασμό και είδε να του λείπουν 6.500 ψήφοι. Οι μεν Πράσινοι Οικολόγοι έφτασαν στο 2,93%, ο δε ΛΑΟΣ στο 2,90%.

Με την πίκρα και  το «παραλίγο» έμεινε και η ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς της έλειψαν μόλις 28.000 ψήφοι, ούτε δύο σε κάθε κάλπη που στήθηκε. Η κυρία Μπακογιάνη έλαβε ποσοστό 2,56%.

Περίπου 50.000 ήταν οι ψήφοι, που  θα έκαναν μάγκα έναν από τους πιο  δραστήριους ανεξάρτητους υποψήφιους αυτών των εκλογών τον διαφημιστή Θάνο Τζήμερο. Έφτασε στο εκπληκτικό ποσοστό για μη πολιτικό και νέο υποψήφιο του 2,15%, όπερ σημαίνει ότι το μέλλον είναι μπροστά του.

Ο κ. Τζήμερος θα μπορούσε βέβαια να είναι λογικά στη βουλή, όπως και η Ντόρα Μπακογιάννη, εάν συμμαχούσαν οι δυο τους και τα έβρισκαν επίσης και με τον Στέφανο Μάνο της Δράσης, ο οποίος έμειναν εκτός βουλής για 80.000 ψήφους, περιοριζόμενο σε ένα αριθμό περίπου 115.000 ψήφους.

Οι τρεις τους τα είχαν συζητήσει, αλλά είτε δεν μπορούσαν να βρουν χημεία, είτε θεωρούσαν ότι θα τα κατάφερναν και μόνοι τους, τελικά έχασαν όλοι μαζί. Εάν, θεωρητικά συνεργάζονταν και ελάμβαναν αθροιστικά ολόκληρα τα ποσοστά που πήραν μόνοι τους, θα διεκδικούσαν την έβδομη θέση από τη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς θα έφταναν κοντά στο 6,5%. Θα εξέλεγαν δε 20 βουλευτές!!!

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. με ποσοστό 1,19% δεν πλησίασε καν το στόχο της  εισόδου στη βουλή, καθώς φάνηκε ότι η μπρουτάλ ψήφος κατά του μνημονίου πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη κατέγραψε μάλλον απογοητευτικά ποσοστά, παρότι είχε στις τάξεις τους οκτώ βουλευτές. Έμεινε στα ρηχά του 0,96% με περίπου 61.000 ψήφους.

Ανάλογη επίδοση είχε και  το Μέτωπο του ΟΧΙ, όπου συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Στέλιος Παπαθεμελής και ο Δημήτρης Καζάκης (ποσοστό 0,92 και 58.000 ψήφους).

Το Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ συνάντησε το κίνημα ΔΕΝ ΣΕ ΨΗΦΙΖΩ και περιορίστηκε στο 0,88% και τις 55.000 ψήφους.

Το εκλογικό σώμα επιφύλαξε  άλλη μία απογοήτευση για τον  Βασίλη Λεβέντη, τον πιο σταθερό  διαπρύσιο κήρυκα κατά του δικομματισμού. Τον άφησε στα ρηχά του 0,61% και  τις 38.300 ψήφους πιστών, οι οποίοι πάντως είναι υπερδιπλάσιοι από το 2009 (τον ψήφισαν τότε 18.296 άνθρωποι) –  ίσως είναι κι αυτό μία αρχή.

Το Κόμμα των Πειρατών δεν πήγε καλά (μόλις 0,51% και 32.300 ψήφους), αποδεικνύοντας ότι στην Ελλάδα της  κανονικής πειρατείας, παντού δεν  χρειάζεται ειδικό κόμμα για να εκφραστούν, οι οπαδοί της – το κάνουν μέσα από  πολλά άλλα.

Η χώρα αυτή επίσης έδειξε να τιμωρεί ακόμη τον Καποδίστρια  – παρότι τιμά δεόντως μια από  τις μεγάλες του προσφορές  στο έθνος, την πατάτα. Το Κόμμα  ΚΟΙΝΩΝΙΑ, η πολιτική παράταξη των  Συνεχιστών του Καποδίστρια έλαβε  μόλις 28.250 ψήφους και ποσοστό 0,28%. Δεν  είναι βέβαιο εάν τον πρώτο  κυβερνήτη της Ελλάδας τον  τιμωρούν τελικά οι ψηφοφόροι, ή οι λεγόμενοι συνεχιστές του, που επιμένουν  να μπαίνουν στη βάσανο των εκλογών.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές ανόδους -αν μπορεί να το δει κανείς κι έτσι- στις εκλογές αυτές, πέτυχαν οι αγνοί και αυθεντικοί μαρξιστές - λενινιστές. Η συνεργασία του ΜΛ ΚΚΕ με το ΚΚΕ (μ-λ) τους οδήγησε  σε αύξηση από 10.000 ψήφους σε 15.000 ψήφους!

ΣΧΟΛΙΑ (31)

CyNomad

 Δημιουργία Ξανά και ΠΕΙΡΑΤΕΣ μαζί στις επόμενες εκλογές όπου σχετικά εύκολα μπορούν αν μπούν στη βουλή

ακις

 ΕΥΓΕ στον πολιτη αγωνιστη Τζουβεκα Θεοδωρο των ελληνων πειρατων....ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ACTA τερμα το διαδικτυο σαν ελευθερος χωρος εκφρασης

@ΕΞΟΧΟΤΑΤΟΣ

 ΔΕΝ θα μας κανεις μάθημα , ξερουμε καλά τι λέμε . Ο καθένας ειναι ελεύθερος να λέει την γνώμη του ειτε σου αρέσει ειτε όχι . Το γράμμα στην εεξωχότατη ήταν απαράδεκτο και δείχνει πολλά που ''εξέχουν'' και περισσεύουν τις ώρες που μια ολόκληρη χώρα υποφέρει και χλευάζεται ΑΔΙΚΑ. τελος .

ΕΞΟΧΟΤΑΤΟΣ

 Eξοχότατος είναι αυτός που ''εξέχει'', που είναι μπροστά, στην περίπτωσή μας π.χ. αυτός που αντιπροσωπεύει ένα κράτος. Ο ''Αξιότιμος'' ,δηλαδή ''άξιος τιμής'', ΕΙΝΑΙ φιλοφρόνηση, το ''εξοχότατος'' ΔΕΝ είναι. Ας καταλάβουμε καλύτερα τη γλώσσα μας πριν γράφουμε μπούρδες και λασπολογίες. Α, και όποιος δεν έχει καταλάβει ποιό ήταν το νόημα της κίνησης πίσω από την επιστολή στην Μέρκελ, και πιστεύει ότι ήταν απλά για να της πει ''καλά κάνετε που μας κάνετε ντα'' ή επειδή είναι ''δοσίλογος'', πιστεύω πως υπάρχουν πολλά άλλα κόμματα να ψηφίσει (όπως του Καμμένου) οπότε να αφήσει στην ησυχία της τη Δημιουργία Ξανά.

Νίκος Μάνδυλας

 Ξεχάσατε να πείτε πως το Κόμμα των Πειρατών δεν είχε υποψήφιους σε όλη την Ελλάδα.Οπότε το 0,51% δεν είναι και τόσο πραγματικό.Αν υπήρχαν υποψήφιοι του κόμματος παντού θα πλησίαζε το 1% και ίσως να το ξεπερνούσε.

George

Με ανακοίνωση των εκλογών Μεγ. Τετάρτη ώστε να εκπνεύσουν οι προθεσμίες λόγω αργιών του Πάσχα, χωρίς να έχουν συμπεριληφθεί τα νέα μικρά κόμματα σε αυτά που δικαιούνται προβολή απο την τηλεόραση, με χρηματοδότηση αποκλειστικά απο δωρεές και σε κάποιες περιπτώσεις με κανονικο φακέλωμα των δωρητών, με παράδοση του χαρτιού για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων με την εκπνοή της προθεσμίας, κάποια δήθεν μικρά κόμματα βρέθηκαν με αρκετά χρήματα για να πληρώσουν προβολή αμεση και εμμεση σε κανάλια, να εκτυπώσουν φυλλαδια, αφίσες και να κατακλείσουν τα αστικά κέντρα, να τυπώσουν και αποστείλουν ψηφοδέλτια πριν παραλάβουν το χαρτι, με πληθώρα εκπροσώπων που τους είχαν πληρωθει τα παράβολα και οι Πειρατές δεν ειναι ένα απο αυτα. Γιατί το Κόμμα των Πειρατών είναι κόμμα πολιτών και ήρθε για να μείνει.

ΒΑΣΙΛΗΣ

 Εγώ πάντως ψήφισα τους ΠΕΙΡΑΤΕΣ και χάρηκα πολύ για αυτή την επιλογή μου άσχετα που δεν μπήκε στη Βουλή! Είμαι καθαρός με την συνείδηση μου! Οι σχεδόν 35000 ψήφους που πήρε το Κόμμα των Ελλήνων Πειρατών είναι αξιοσημείωτο ποσοστό μιας που το κόμμα δεν διαφημίστηκε πουθενά,δεν συμμετείχε σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες και φυσικά που είναι Κόμμα μόλις 2.5 μηνών! Η αρχή έγινε και εγώ από εδώ και στο εξής θα κάνω τον δικό μου προσωπικό αγώνα για να μπει στη Βουλή το κόμμα Ελλήνων Πειρατών και θα κλείσω λέγοντας πως "Ψηφίζεις ΠΕΙΡΑΤΕΣ, Ψηφίζεις ΕΣΕΝΑ". Καλό σας βράδυ! Βασίλης

@theodoros

 μπράβο φίλε μου , λίγοι εχουν καταλάβει δυστυχώς .

theodoros

ολα αυτα που αναφερετε για τα κομματα που μεινανε εξω εχετε δικιο εως ενα σημειο. ξεχνατε οτι ολα αυτα τα κομματα ειχαν τα ΜΜΕ μαζι τους εκτος απο ενα. ηταν αρχηγοι μεσα σε αυτα αρχηγοι πρωην βουλευτες κομματων. πηραν χρηματοδοτηση απο το κρατος για να κατεβουν στις εκλογες . το Κομμα Πειρατων Ελλαδας δεν πειρε καμια επηδοτηση. θαυτικε απο τα ΜΜΕ που του ζητουσαν υπερβολικα ποσα για να εμφανιστει. δεν ειναι κανενας μεσα σε αυτους πολιτικος , ειμαστε ολοι απλοι πολιτες . ειχεπαντα μια απαγορευση λογου , οταν και οι Δημοι δεν του εδιναν χωρο να ρποικινωνησει με τον κοσμο , οπως εκαναν σε αλλα κομματα. τελος ειμαστε υπερηφανοι που σε 2,5 μηνες κομμα καταφεραμε να παρουμε 0,5% γιατι δεν παραπλανησαμε τον κοσμο σε ωραια κολπακια , αλλα με απλες και σωστες θεσεις . ηταν επυτιχια μας και οχι αποτυχια μας οι εκλογες αυτες . σταματηστε να παραπλανητε πλεων τον κοσμο και ειδικα προς το Κομμα Πειρατων Ελλαδας . εμεις ειμαστε απλοι πολιτες χωρις πακτολο χρηματων πισω μας με εκτιμηση Τζουβεκας Θεοδωρος

@CyNomad

....ναι ενημερώνοντάς την για όλα τα ελατώματα των συμπατριωτών του , κατι σαν τον gap  ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΩΝ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

F1: Υπ’ ατμόν το Τουρκικό GP!

Στην Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας απολογήθηκε την Τρίτη η Βούλα Παπαχρήστου για το ρατσιστικό tweet πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 στο Λονδίνου το οποίο της είχε στερήσει τη συμμετοχή της

18