Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Πάνω απο 3.000 πολίτες στην ομιλία του

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Πάνω απο 3.000 πολίτες στην ομιλία του

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών με την ΝΔ για το έργο του και τις προοπτικές της επόμενης μέρας

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Πάνω απο 3.000 πολίτες στην ομιλία του
                 Περισσότεροι απο 3.000 πολίτες κατέκλυσαν, χθες, ασφυκτικά τη μεγάλη αίθουσα και τους γύρω χώρους κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών  για να παρακολουθήσουν την κεντρική προεκλογική του ομιλία του Υπουργού  Ναυτιλίας και Αιγαίου και Βουλευτή Β’ Αθηνών, Μιλτιάδη  Βαρβιτσιώτη.
               Στην κατάμεστη αίθουσα του Hilton παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, πολλοί Δήμαρχοι της Β’ Περιφέρειας Αθηνών, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι του ναυτιλιακού κόσμου και πλήθος.


               Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε τις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ως τις πιο κρίσιμες  αυτών των γενεών, «γιατί μπροστά μας τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα. Είναι μηνύματα που έχουνε να κάνουνε με το κατά πόσο θέλουμε να πιάσουμε τόπο οι θυσίες που έγιναν τα τελευταία χρόνια και το πώς να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη  και για το πως οραματιζόμαστε τον τόπο μας ως τόπο ελπίδας ως τόπο προοπτικής για τα νέα παιδιά».

Κλείσιμο


               Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου τόνισε ότι «όταν πριν από δυόμιση χρόνια ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία τη διακυβέρνηση του τόπου ανέλαβε μια εντολή να σταθεροποιήσει τη χώρα, να την κάνει με σιγουριά να βαδίζει στο δρόμο του ευρώ, να φέρει κοινωνική γαλήνη, ισορροπία και να δώσει μια ελπίδα προοπτικής και ανάπτυξης» και συμπλήρωσε ότι «αν θυμάστε καλά, το καλοκαίρι του 2012, η πλατεία Συντάγματος ήταν γεμάτη από σκηνές και φωτιές και τα Χριστούγεννα που πέρασαν ήταν γεμάτη από τουρίστες, γιατί στα δυόμιση αυτά χρόνια καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε τη χώρα, ένα πρόγραμμα που είχε  εξοκείλει και χρειαζόταν αλλαγές, αλλαγές που σήμαιναν καινούργια μέτρα, καινούργιες επιβαρύνσεις, καινούργιες αλλαγές στους οικογενειακούς και οικονομικούς προϋπολογισμούς του καθενός. Το φέραμε σε μια τάξη και για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, σίγουρα στην ιστορία της δικιάς μου γενιάς από ότι θυμάμαι, έχουμε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και  μπορούμε επιτέλους να ξέρουμε ότι δεν χρειαζόμαστε δανεικά», σημείωσε χαρακτηριστικά.



             Παράλληλα, υπογράμμισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ότι «εμείς δεν υποσχόμαστε τα πάντα σε όλους γιατί ξέρουμε ότι η συνταγή “λεφτά υπάρχουν” είναι μια αποτυχημένη συνταγή και είναι μια συνταγή που το 2009, όταν την ακολούθησαν οι Έλληνες μας οδήγησε σε τραγικά αποτελέσματα. Μας οδήγησε σε αυτό που όλοι ζήσαμε τα τελευταία 5 χρόνια. Γιατί τότε δεν πήραμε έγκαιρα τα μέτρα που έπρεπε. Σήμερα υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που λέει θέλει να ακούσει πάλι το λεφτά υπάρχουν, θέλει να ακούσει όλες τις υποσχέσεις που μπορούν να δοθούν. Και πίστευε ότι την επόμενη μέρα θα διαγραφούν τα χρέη του ως δια μαγείας, θα μειωθούν οι φόροι, θα καταργηθεί ο φόρος στην περιουσία, θα αυξηθεί η σύνταξή του στα προηγούμενα επίπεδα. Για να συμβούν όμως όλα αυτά, θα πρέπει για άλλη μια φορά, να χρεώσουμε τις επόμενες γενεές με δανεικά και να μετακυλήσουμε για άλλη μια φορά αυτή τη βόμβα του χρέους και αυτή τη βόμβα των μέτρων που πρέπει να ληφθούν για να καλυφθούν ελλείμματα στις επόμενες γενεές. Η δικιά μας η γενιά πλήρωσε χρέη που έρχονται από το παρελθόν και είμαστε σίγουροι ότι δε θέλουμε να προγραμματίσουμε στις επόμενες γενεές καινούργια χρέη καινούργια προβλήματα και νέες χρεοκοπίες».

          Έμφαση έδωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης στο έργο του ως Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου: «Έχοντας την ευθύνη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου θέλω να σας πω τι καταφέραμε και τι μπορούμε να κάνουμε και πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας προς όφελος της ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας. Το 2014, αυξήσαμε το ναυτιλιακό συνάλλαγμα που ήρθε στην χώρα κατά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, αυξήθηκαν τα πλοία που φέρουν την  ελληνική σημαία, αυξήθηκε ο ελληνόκτητος στόλος και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα του τι μπορούμε να καταφέρουμε. Και μπορούμε να το καταφέρουμε αν έχουμε σχέση εμπιστοσύνης με τον επιχειρηματικό κόσμο, αν κρατάμε μια φιλοεπιχειρηματική πολιτική, που το καταφέραμε σε μια περίοδο που ζητήσαμε από τους εφοπλιστές περισσότερους φόρους και πήραμε 420 εκατομμύρια καινούριους φόρους, από τον ελληνικό εφοπλισμό. Χωρίς όμως να διαλύσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης και χωρίς να ανατρέψουμε τις συνταγματικές προβλέψεις πάνω στις οποίες βασίστηκε το «θαύμα» της ελληνικής ναυτιλίας, κάτι που σήμερα άλλοι θέλουν να αμφισβητήσουν.



           Παράλληλα κάναμε τα λιμάνια μας πόλους προσέγγισης. Μόνο στο λιμάνι του Πειραιά ολοκληρώσαμε τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση  στον τόπο και  ήδη από την επόμενη εβδομάδα φιλοδοξούμε να μπούνε μπροστά οι μπουλντόζες και αυτή είναι ο διπλασιασμός της επένδυσης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.  Τι σημαίνει αυτό? Το 2008 όταν η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή έκανε την στρατηγική συμμαχία με την Κίνα και έδωσε δύο προβλήτες του λιμανιού του Πειραιά στους Κινέζους, τότε το λιμάνι του Πειραιά, διακινούσε 450,000 κοντέινερ. Το 2014 έκλεισε με 3,5 εκατομμύρια  κοντέινερ  και το 2021 όταν θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση θα φτάσουμε στα 6,2 εκατομμύρια και θα έχουμε κάνει το λιμάνι του Πειραιά, το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου, θα έχουμε αξιοποιήσει τη γεωγραφική μας θέση. Για να περάσει όλη η επένδυση ζητήσαμε την έγκριση των Βρυξελλών και με πολύ μεγάλη δυσκολία την πήραμε. Και τότε δώσαμε την μάχη απέναντι στο λιμάνι του Ρότερνταμ και του Αμβούργου και κερδίσαμε την μάχη στην Ευρώπη με επιχειρήματα, με επιμονή, με πολιτικές συμμαχίες, συμμαχίες από τον δικό μας πολιτικό χώρο και απορώ αν αναλάβει ο Σύριζα την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας με ποιους πολιτικούς εταίρους στην Ευρώπη θα διαπραγματευτεί».

              Επιπλέον επεσήμανε ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, «ότι αυτά τα λιμάνια μπορούν να αποτελέσουν την πηγή νέων εσόδων για την εθνική οικονομία. Προσελκύσαμε ξένες εταιρείες και ήρθαν και εγκαταστάθηκαν  ήδη στον Πειραιά, μεγάλοι κολοσσοί, η Samsung, η ΖΤΕ, η Hewlett  Packard, η Sony, οι οποίες έκαναν στον Πειραιά το κέντρο για την διανομή των προϊόντων τους στην Ευρώπη και βέβαια μεθαύριο θέλουν να κάνουν το κέντρο επισκευών, θέλουν να κάνουν τα κέντρα συναρμολόγησης θέλουν ακόμα να εγκαταστήσουν και καινούργια εργοστάσια να τα μεταφέρουν από την Κεντρική Ευρώπη που σήμερα βρίσκονται».
 
             Συγχρόνως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε εκτενώς στην πρόβλεψη του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει την αυτοτέλεια του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και να το «πολιτικοποιήσει». «Όμως, με πολύ ευκολία μπορείς να γκρεμίσεις κάτι, αλλά με πάρα πολύ δυσκολία θα το ξαναχτίσεις και να το κάνεις λειτουργικό και παρότι το Υπουργείο Ναυτιλίας επανασυστήθηκε το καλοκαίρι του 2012, διοικητικά ολοκληρώθηκε η επανασύσταση του μόλις πέρυσι τον Οκτώβρη. Και μειώσαμε την γραφειοκρατία,  κάναμε μεταρρύθμιση στη δομή μειώσαμε τους κλάδους από 8 σε 5 και τις Διευθύνσεις από 38 σε 16. Θέλαμε  μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στην λειτουργία και όλα αυτά με έναν προϋπολογισμό, σχεδόν μισό από αυτόν που είχε το 2009. Και θέλω πραγματικά να σας πω ότι αισθάνομαι υπερήφανος γιατί μέσα σε ενάμιση χρόνο, καταφέραμε με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να αξιοποιήσουμε ευρωπαϊκά χρήματα που δεν είχαν αξιοποιηθεί ποτέ. Κάναμε επενδυτικό πρόγραμμα εξοπλισμού για το Λιμενικό Σώμα 73 εκατομμυρίων ευρώ, όταν δεν είχε πάρει το Λιμενικό Σώμα ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια μέχρι χθες και σήμερα έχουν παραγγείλει καινούργια σκάφη, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, πάσης φύσεως εξοπλισμό ο οποίος ήδη φέρνει αποτελέσματα και είδατε τις μεγάλες επιτυχίες  στην αύξηση της εγκληματικότητας, στην μάχη απέναντι στα ναρκωτικά, στο λαθρεμπόριο των τσιγάρων, αλλά και την καθημερινή μάχη στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης».

                     Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, που όπως τόνισε «δεν αποτελεί πάρεργο, αλλά αποτελεί καθήκον και μέσα από τις προσπάθειες που κάναμε μόνο στο 2014, 15 χιλιάδες λαθρομετανάστες δεν πέρασαν τα σύνορά μας. Γιατί εμείς δεν στείλαμε ποτέ ένα μήνυμα ότι τα σύνορα μας είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις να πούμε ελάτε όποτε θέλετε στη χώρα μας και θα σας φιλοξενήσουμε και θα σας δώσουμε και τροφή και φάρμακα και ασφάλιση και σπίτι, πράγματα τα οποία ούτε σήμερα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού δεν έχει. Χωρίς να χάνουμε την ανθρωπιά μας, χωρίς να θέλουμε σε καμιά περίπτωση τον άνθρωπο που βρέθηκε στην θάλασσα να τον αφήσουμε να πνιγεί και γι αυτό σώζουμε και διασώσουμε και θα συνεχίσουμε να διασώζουμε όλους αυτούς που κινδυνεύουν. Στέλνουμε ένα μικρό μήνυμα ότι η Ελλάδα από τη μια όπως σας είπα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι αλλά είναι μια χώρα με ναυτική συνείδηση που σέβεται την ανθρώπινη ζωή που κινδυνεύει και θα παρέχει ανθρωπιστικά την βοήθειά της, σε αντίθεση με άλλες χώρες».
                         Τέλος, o κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο αριθμοί και στατιστικά, αλλά πάνω από όλα οι άνθρωποι. «Η Ελλάδα του 2020 πρέπει να είναι μία Ελλάδα απαλλαγμένη από τα άγχη της και μια Ελλάδα αξιόπιστη. Μια Ελλάδα που έχει ισότιμη σχέση με τους εταίρους της, μια σχέση που δεν εξαρτάται από την επόμενη δόση, μία Ελλάδα η οποία τηρεί τις υποχρεώσεις της  και ξέρει να αναπτύσσεται μόνη της. Η Ελλάδα του 2020 πρέπει να είναι η Ελλάδα της ανάπτυξης, μια Ελλάδα της αξιοκρατίας, μια Ελλάδα στην οποία το κράτος θα πρέπει επιτέλους να λειτουργεί για τον πολίτη. Αυτή την υπόσχεση σας δίνω ότι θα παλέψω για να μην πληρώσει άλλη μια νέα γενιά λανθασμένες πολιτικές και ότι θα δουλέψω και την επόμενη τετραετία σκληρά για να φέρουμε αποτέλεσμα και να δικαιώσουμε τις προσδοκίες σας και τους αγώνες σας και όλοι μαζί θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη για μία  Ελλάδα της  Ευρώπης, μία Ελλάδα της ανάπτυξης, μία Ελλάδα των νέων ανθρώπων» κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης