Ελπίζουν ότι θα πάρουν ανάσα με τις εκπτώσεις!

Ελπίζουν ότι θα πάρουν ανάσα με τις εκπτώσεις!

Οι προσφορές έχουν ξεκινήσει και οι γνωστές επιχειρήσεις με μηνύματα ενημερώνουν το κοινό για παροχές έως και –30%

Ελπίζουν ότι θα πάρουν ανάσα με τις εκπτώσεις!
Ξεκινούν από το Σάββατο το πρωί οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες κι αποτελούν την τελευταία ελπίδα του οργανωμένου εμπορίου για ανάκαμψη.

Μετά από μια άσχημη εορταστική περίοδο που σημαδεύθηκε από πτώση έως και κατά 40% στους τζίρους, οι επιχειρήσεις επιδιώκουν την αντεπίθεση ελπίζοντας σε μια τελική σανίδα σωτηρίας.

Πάντως, οι προσφορές έχουν ξεκινήσει εδώ και δέκα ημέρες καθώς στα είδη ένδυσης όλες οι γνωστές επιχειρήσεις με μηνύματα ενημερώνουν το κοινό για παροχές έως και –30%.

Κλείσιμο
Το ίδιο κάνουν και τα μεγάλα εμπορικά, όπως για παράδειγμα το Athens Heart, που μιλά για χειμερινές εκπτώσεις έως και 70% (!). Σημαντικές προσφορές θα πραγματοποιηθούν λίγο πολύ σε όλους τους κλάδους, οι οποίοι εξάλλου βάλλονται εξαιτίας της κρίσης.

Την ίδια στιγμή για πρώτη φορά το εμπόριο συζητά ανοικτά το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, ακόμα και με άνοιγμα των μαγαζιών κάποιες Κυριακές του έτους.

Ένα πλαίσιο, το οποίο όμως ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί, παρά τις ανακοινώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που φοβούνται οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες είναι τα κανόνια στην περίπτωση που οι εκπτώσεις δεν πάνε καλά. Ήδη εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 7.000 επιχειρήσεις που βρίσκονται στο «κόκκινο». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης