Σταϊκούρας: «Τις προσεχείς ώρες» στις αγορές με 7ετές ομόλογο

Σταϊκούρας: «Τις προσεχείς ώρες» στις αγορές με 7ετές ομόλογο

H Ελλάδα θα προσπαθήσει να αντλήσει από τις αγορές ένα  περιορισμένο ποσό - «Φιλοδοξία είναι να μην αγγίξουμε το μαξιλάρι ούτε τον Ιούνιο» τόνισε ο Χρ.Σταϊκούρας

staikouras_main
Θέμα ωρών φαίνεται να είναι πλέον η έξοδος της χώρας στις αγορές, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας το βράδυ της Μ.Τρίτης στην τηλεόραση Action 24.

Ο κ. Σταϊκούρας προσδιόρισε για «τις προσεχείς ώρες» το χρόνο έκδοσης του νέου ομολόγου, μιλώντας πάντως για ένα περιορισμένο ποσό, το οποίο θα προσπαθήσει να αντλήσει η χώρα από τις αγορές. Όπως ανέφερε «δεν φαίνεται να βγαίνουμε με ένα πολύ μεγάλο ποσό», διευκρινίζοντας ότι δεν πιέζεται ταμειακά η χώρα και «φιλοδοξία είναι να μην αγγίξουμε το μαξιλάρι ούτε τον Ιούνιο».

Σχολιάζοντας τις «μαύρες προβλέψεις» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που μιλάνε για ύφεση 10% το 2020 και ανεργία 22,3% στην Ελλάδα ο υπουργός δήλωσε ότι ο ίδιος βρίσκεται πιο κοντά στις εκτιμήσεις της Κομισιόν, που μιλούν για ύφεση 5%-10% σε όλη την ΕΕ, προσθέτοντας μάλιστα ότι παρά πολλές φορές στο παρελθόν το ΔΝΤ έχει πέσει έξω εκτιμήσεις του και για την ανεργία και για την ανάπτυξη και για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ωστόσο παραδέχτηκε ότι η χώρα θα μπει εφέτος σε βαθιά ύφεση, το ύψος της οποίας θα εξαρτηθεί από την έκταση της κρίσης ή και ένα πιθανό δεύτερο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο που θα δημιουργούσε πρόσθετα προβλήματα.

Για τον λόγο αυτό, όπως διευκρίνισε, πρέπει η κυβέρνηση να φυλάξει «καύσιμα» και για την επόμενη μέρα, χωρίς να εξαντλήσει η χώρα από τώρα άμεσα όλα τα μέτρα που μπορεί να λάβει.

Προανήγγελλε επίσης ότι ως τέλος Απριλίου θα υπάρξουν κατάλληλες πρωτοβουλίες για το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο συζητείται τώρα τους θεσμούς. Αλλά και συγκεκριμένα πρωτοβουλίες για τις επόμενες δύο εβδομάδες, προκειμένου να συγκρατηθεί ο ρυθμός αύξησης των «κόκκινων δανείων», επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει μια νέα γενιά στρατηγικών κακοπληρωτών και ότι πρέπει πρέπει να διασφαλιστεί η κουλτούρα πληρωμών

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόβλεψη σοκ του ΔΝΤ για Ελλάδα: Ύφεση 10% φέτος και ανεργία 22,2%

«Κούρεμα» 40% στα ενοίκια φοιτητών - 800 ευρώ σε περισσότερους εργαζόμενους

Τη Μεγάλη Τετάρτη οι πρώτες πληρωμες για το επίδομα των 800 ευρώ - Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης