Κορωνοϊός - Βρούτσης: Τα 800 ευρώ πρώτα στους εργαζόμενους των εταιρειών που μπήκαν σε αναστολή

Κορωνοϊός - Βρούτσης: Τα 800 ευρώ πρώτα στους εργαζόμενους των εταιρειών που μπήκαν σε αναστολή

Εώς τις 10 Απριλίου το πρώτο βοήθημα για τους εργαζόμενους - Οι υπόλοιποι σταδιακά και έως τις 30 Απριλίου

coronavirus_vroutsis
Το χρονοδιάγραμμα της παροχής του βοηθήματος των 800 ευρώ στους εργαζόμενους που το δικαιούνται μετά την αναστολή λειτουργίας των εταιρειών που εργάζονταν λόγω της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός, όρισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο MEGA.

Αυτό που βιώνουμε δεν έχει προηγούμενο», είπε και πρόσθεσε: «Είναι μια κρίση παγκόσμια που έχει κλονίσει συθέμελα το σύνολο των οικονομιών. Μέχρι πότε θα φτάσει τα θέματα της κρίσης κανείς δεν το ξέρει. Ό,τι έχουμε πει το κάνουμε βήμα βήμα και το υλοποιούμε σε πραγματικό χρόνο. Δώσαμε τα 800 ευρώ για ένα πρώτο διάστημα. Έχουμε προγραμματίσει να επεκτείνουμε την παρέμβαση μας και για το επόμενο διάστημα, αν χρειαστεί».

Διευκρίνισε ότι μέχρι τις 10 Απριλίου τα χρήματα θα τα πάρουν οι εργαζόμενοι και για όσες επιχειρήσεις μπήκαν σε αναστολή με κρατική εντολή», τονίζοντας ότι «σήμερα στην ΕΡΓΑΝΗ ήταν 390.000 επιχειρήσεις και 560.000 εργαζόμενοι. Οι υπόλοιποι θα αρχίσουν να εγγράφονται από 1 Απριλίου».

«Δεν υπάρχει μια ημερομηνία που θα τα πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι τα χρήματα τους. Οι υπόλοιποι θα τα πάρουν σταδιακά και έως 30 Απριλίου», επεσήμανε.

Αναφορικά με το δώρο του Πάσχα ο κ. Βρούτσης είπε ότι «αν δεν υπήρχε η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, οι επιχειρήσεις που δεν είχαν πληγεί και δεν έχουν ενταχθεί στην ομπρέλα προστασία ούτε έχουν αναστολή την επιχείρησης τους θα το πληρώσουν κανονικά έως τη Μεγάλη Τετάρτη. Οι υπόλοιποι θα τα πάρουν όταν το δώσει ο εργοδότης. Η απώλεια δεν είναι για όλους ίδια».

Σε ό,τι αφορά στην προστασία της Α’ κατοικίας, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι «αυτό το εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών», ενώ για τους συμβασιούχους ανέφερε ότι «αν η σύμβαση έκλεισε μετά τη διοικητική εντολή εντάσσεται μέσα στο προστατευτικό περιβάλλον της ΕΡΓΑΝΗ.

Κλείσιμο
Τέλος, αναφορικά με το ΦΠΑ ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι «υπάρχει πρόβλεψη έκπτωσης 25%. Οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που θα βγει αύριο».

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Η Ford κατασκευάζει 50.000 αναπνευστήρες

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Πρόβλεψη σοκ για 32% ανεργία και έως 49 εκατ. άνεργοι μετά την πανδημία

Κορωνοϊός - G20: Οι υπουργοί Εμπορίου δεσμεύτηκαν να διασφαλίσουν την παροχή ιατρικού εξοπλισμού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης