Κορωνοϊός: Η Coca - Cola προχωρά σε περικοπές και πάγωμα επενδυτικών σχεδίων

Κορωνοϊός: Η Coca - Cola προχωρά σε περικοπές και πάγωμα επενδυτικών σχεδίων

Πάγωσε όλη η αγορά «εκτός σπιτιού» που αντιστοιχεί στο 40% των πωλήσεων στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη λόγω των έκτακτων μέτρων – Αναιρεί ο όμιλος τις εκτιμήσεις του για φέτος

coca-cola-1
Σε φάση περικοπών και αναστολής επενδυτικών σχεδίων προχωρά η Coca Cola HBC καθώς η αναταραχή που έχει προκαλέσει η πανδημία του Covid19 ήδη φαίνεται να επηρεάζει τις πωλήσεις. Μάλιστα η εισηγμένη – και – στο ΧΑ εταιρεία τονίζει πως δεν μπορεί να υπολογίσει ακόμα την επίπτωση που θα έχει η πανδημία στα οικονομικά μεγέθη της και επομένως αναιρεί τις όποιες εκτιμήσεις είχε για φέτος.

«Δεδομένης της κατάστασης αυτής, εξετάζουμε ήδη μέτρα περιορισμού του κόστους και επανεξετάζουμε τις επενδύσεις marketing και κεφαλαιουχικών δαπανών. Οι ενέργειες αυτές θα βοηθήσουν για να στηριχθεί η κερδοφορία μας», σημειώνει η διοίκηση του ομίλου.

Διαβεβαιώνει πως μέχρι σήμερα σήμερα οι αλυσίδες προμήθειάς της παραμένουν λειτουργικές και ως προς αυτό έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα με αυστηρότερα πρωτόκολα υγιεινής. Ωστόσο σημειώνει πως στη συνέχεια, και καθώς οι κυβερνήσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους να ελέγξουν την εξάπλωση του Covid-19 μπορεί να υπάρξουν διαταράξεις, αν και η έκταση και η διάρκειά τους είναι άγνωστα.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι πωλήσεις τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο κινήθηκαν ομαλά και εντός των εκτιμήσεων.

Ωστόσο ο Μάρτιος θα είναι αρνητικός λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις που επιβλήθηκαν.

Μάλιστα σε αγορές όπου τέθηκαν σε εφαρμογή αυστηρότερα μέτρα, όπως η Ιταλία και χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης, η ζήτηση στα «εκτός σπιτιού» κανάλια πωλήσεων επλήγησαν σημαντικά. Και όπως σημειώνει η Coca Cola HBC τα συγκεκριμένα «κανάλια» αντιστοιχούν στις συγκεκριμένες αγορές το 35% με 40% των πωλήσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Σε 166.000 επιστήμονες το «επίδομα» των 600 ευρώ - Ποιοι και πώς θα το πάρουν

Μείωση ενοικίων για όλες τις επιχειρήσεις που έκλεισαν τα καταστήματα τους ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Αυτοκινητο-βιομηχανίες στη μέγγενη: Δραματική έκκληση της VW στην ΕΚΤ για βοήθεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης