Κορωνοϊός: Πώς το τριήμερο ράλυ του Dow Jones άνω του 20% δείχνει το τέλος του ιού

Κορωνοϊός: Πώς το τριήμερο ράλυ του Dow Jones άνω του 20% δείχνει το τέλος του ιού

Τα αμερικανικά fund προβλέπουν την αποκλιμάκωση της κρίσης σε δύο μήνες

1479500-diethneis_agores_930
Πάνω απο 20% ήταν τα κέρδη του Dow Jones, ένα απο τα μεγαλύτερα ράλυ απο το 1931, σε μια αντίδραση της αγοράς απο τα πρόσφατα χαμηλά. O Dow Jones σημείωσε κέρδη 1.351 μονάδων ή 6,38% στις 22.552 μονάδες και για σήμερα οι Δείκτες futures δείχνουν μια πτώση 400 μονάδων. Ανοδικά κινήθηκαν προς το τέλος και οι ευρωπαϊκές αγορές, παρά τη διαφωνία για τα ευρωομόλογα.

Γιατί, όμως, έγινε αυτή η αντίδραση όταν ο Δείκτης ανεργίας εκτοξεύθηκε με 3 εκατ. αιτήσεις ενω στο μέτωπο της μάχης κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ τα νέα ήταν άσχημα;

Εκπρόσωποι επενδυτικών εταιρειών εξηγούν ότι, η αγορα ήταν υπερπουλημένη. Με την άπλετη ρευστότητα, όμως, οι διαχειριστές σχεδιάζουν για την αγορά έξι μήνες μπροστά. Η αγορά προεξοφλεί και ήδη έχει τιμολογήσει και τις συνέπειες. Δεν μπορούν επομένως να περιμένουν τότε να αγοράσουν, δηλαδή μετά το τέλος της κρίσης. Και μπροστά τους έχουν δυο επιλογές: είτε θα πάρουν το ρίσκο αγοράσουν στα χαμηλά σημεία τις επιλογές που έχουν κάνει, είτε θα διαχειριστούν το ρίσκο τους παρακολουθώντας τις εξελίξεις. Επιπρόσθετα, ανάμεσα στους αγοραστές των τελευταίων ημέρων ήταν και short επενδυτές οι οποίοι έπρεπε να αγοράσουν για να κλείσουν τις θέσεις τους. Αμερικανικά funds που συνεργάζονται με ελληνικά τόνιζαν ότι, η κλιμάκωση της κρίσης του ιου θα διατηρηθεί 2 μήνες τουλάχιστον ενω για τα αεροπλάνα προβλέπουν να ξεκινήσουν μετά απο πέντε μήνες.

Ίσως δεν ήταν τυχαίο ότι, στην πρώτη γραμμή της ανόδου βρέθηκε η μετοχή της Boeing η οποία κατέγραψε κέρδη άνω του 13%. Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες συναλλαγών, η μετοχή έχει καταγράψει το εντυπωσιακό άλμα του 89%.

Με τη σημερινή άνοδο, ο δείκτης επιστρέφει σε bull market, έχοντας παραμείνει σε bear market για 19 συνεδριάσεις, από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου. Ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 154 μονάδες ή 6,24% στις 2.630 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικό Nasdaq ενισχύθηκε] κατά 413μονάδες ή 5,6% στις 7.797 μονάδες.

Το νομοσχέδιο - παρά τις διαφωνίες και επιφυλάξεις ορισμένων γερουσιαστών - εξασφάλισε ήδη το πράσινο φως στη Γερουσία και αναμένεται την Παρασκευή να ψηφιστεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων προκειμένου στη συνέχεια να υπογραφεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι το πακέτο θα βοηθήσει να σταθεροποιηθεί η αμερικανική οικονομία η οποία κλυδωνίζεται έντονα από τις μαζικές απαγορεύσεις μετακινήσεων και το πάγωμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδήσεις σήμερα: 

Οι Γερμανοί θέλουν «κορωνο-μνημόνια» και πυροδοτούν νέα κρίση του ευρώ

Κορωνοϊός: Απαλλαγή από δασμούς και ΦΠΑ για τα είδη ατομικής προστασίας ζητά η Ελλάδα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τραπεζικό ράλι και κέρδη 3,78% μεσω ΕΚΤ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης