ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
«Kραυγή αγωνίας» από όλους τους ξενοδόχους της Πελοποννήσου - Επιστολή σε Μητσοτάκη

«Kραυγή αγωνίας» από όλους τους ξενοδόχους της Πελοποννήσου - Επιστολή σε Μητσοτάκη

«Η απόφαση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τον κλάδο του τουρισμού αποδεικνύει δυστυχώς ότι δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός για τη διάσωση του τομέα», αναφέρουν στην επιστολή τους  

hotel-room
«Κραυγή αγωνίας» και κεντρικό σχεδιασμό για τον τουριστικό κλάδο ζητούν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όλοι οι ξενοδόχοι της Πελοποννήσου, οι οποίοι ήταν από τους πρώτους που έχουν πληγεί λόγω των περιοριστικών μέτρων και των πρώτων κρουσμάτων στις περιοχές τους.

Την επιστολή, μέσω του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, συνυπογράφουν οι Ενώσεις Ξενοδόχων Λακωνίας, Άργους-Μυκηνών, Αρκαδίας, Κορινθίας, Αρχαίας Ολυμπίας & Περιχώρων, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Πύργου και Πάτρας.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, «η απόφαση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τον κλάδο του τουρισμού αποδεικνύει δυστυχώς ότι δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός για τη διάσωση του τομέα που αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της εθνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών. Το μέτρο της μη λειτουργίας των εποχιακών καταλυμάτων μέχρι τις 30 Απριλίου, που ούτως η άλλως δεν έχουν ανοίξει και η απαλλαγή καταβολής ΦΠΑ από όσα είναι ήδη κλειστά αποδεικνύουν προχειρότητα και έλλειψη διάθεσης συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος.

Επιπλέον δε θεωρούμε αψυχολόγητο το μέτρο για τη λειτουργία των συνεχούς λειτουργίας καταλυμάτων στα αστικά κέντρα και την περιφέρεια, με τη δικαιολογία του μη εποχιακού τους χαρακτήρα, την ώρα που έχουν και ελλείψεις στο προσωπικό τους λόγω ασθενειών αλλά και χαμηλές πληρότητες, γεγονός που επιφέρει σοβαρές επιβαρύνσεις στα λειτουργικά τους έξοδα.

Εξοχότατε κ. πρωθυπουργέ,

Σας αποστείλαμε εγκαίρως, τόσο σε εσάς όσο και στους αρμόδιους υπουργούς σας, τις θέσεις και τις προτάσεις μας, όπως επίσης το έπραξαν και άλλοι δυναμικού χαρακτήρα φορείς της ευρύτερης περιοχής, όπως η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνουν πολλοί κλάδοι στην Πελοπόννησο, μετά την εισβολή του κορωνοϊού, χωρίς δυστυχώς να τύχουν της ανάλογης προσοχής και χωρίς να δούμε κάποια έμπρακτη ανάληψη ουσιαστικής πρωτοβουλίας.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε ότι, εμείς από την πλευρά μας πειθαρχήσαμε και υποστηρίξαμε τις επιταγές της Πολιτείας, σε ότι αφορά στα μέτρα πρόληψης και προστασίας, κινητοποιώντας τα μέλη μας, ενώ παράλληλα δημοσιοποιήσαμε τις σχετικές κατευθύνσεις προς όλα τα ΜΜΕ της ευρύτερης περιοχής μας.

Στο πλαίσιο του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, αναλάβαμε πρωτοβουλία και δημιουργήσαμε Παρατηρητήριο, έτσι ώστε όλες οι Ενώσεις μας να ενημερώνουν τα μέλη τους για τις εξελίξεις που αφορούν στον κλάδο, μετά την επέλαση του συγκεκριμένου φαινομένου.

Κεντρική μας θέση είναι ότι, για την αντιμετώπιση του προβλήματος που βιώνουμε, απαιτείται συνολική απόφαση για τη λειτουργία των πάσης φύσεως τουριστικών καταλυμάτων, επιβολή καραντίνας στους σταθμούς εισόδου και λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης του τομέα, ώστε να διασφαλιστεί τόσο η δημόσια υγεία όσο και η μετέπειτα επιβίωση των επαγγελματιών και των εργαζομένων στον Τουρισμό.

Αυτό σημαίνει ότι, πέρα από την ηρωική προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Περιφέρειά μας,προς τους οποίους εκφράζουμε την αμέριστη ευγνωμοσύνη και συμπαράσταση, χρειάζεται από πλευράς Πολιτείας, σοβαρός και αποτελεσματικός κεντρικός σχεδιασμός, χωρίς επικοινωνιακές τακτικές που προκαλούν εύλογα ερωτηματικά ως προς το εάν οι έχοντες την εξουσία σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, παραμένουν αμήχανοι θεατές μιας επερχόμενης καταστροφής.

Οι επισημάνσεις μας αυτές, αποτελούν κραυγή αγωνίας για να ληφθούν άμεσα μέτρα! Αύριο, ίσως να είναι πολύ αργά!», καταλήγει η επιστολή.

Διαβάστε επίσης:

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Τι ισχύει για μαγαζιά, ωράρια, μετακινήσεις και Δημόσιο

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Θα επιτρέψει την επιβολή ανώτατης τιμής μεταπώλησης σε προϊόντα από τους παραγωγούς

Κορωνοϊός: Πώς ο Μητσοτάκης έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» με τις θρησκευτικές τελετές, εκθέτοντας την Ιεραρχία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης