Αδήλωτα τετραγωνικά: Τι ώρα ανοίγει η πλατφόρμα - Περιηγηθείτε με βίντεο στο tetragonika.govapp.gr

Αδήλωτα τετραγωνικά: Τι ώρα ανοίγει η πλατφόρμα - Περιηγηθείτε με βίντεο στο tetragonika.govapp.gr

Ακίνητα - Αδήλωτα τετραγωνικά: Πώς κάνετε δηλώσεις

ktimatologio__neo
Ανοίγει σήμερα Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, στις 14.00, η πλατφόρμα για τις διορθωτικές δηλώσεις επιφανειών ακινήτων, μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να απαλλαγούν από αξιώσεις δημοτικών τελών και φόρων.

Η πλατφόρμα είναι ήδη έτοιμη και μπορεί να δεχτεί επισκέπτες στη διεύθυνση: tetragonika.govapp.gr.


Από την  παρουσίαση της πλατφόρμας στο υπουργείο Εσωτερικών, banner της πλατφόρμας -από τα οποία θα μπορούν κατευθύνονται οι πολίτες- θα υπάρξουν και στις ιστοσελίδες:

-του υπουργείου Εσωτερικών: ypes.gr

-του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής: mindigital.gr

-της ΚΕΔΕ: kedke.gr

Κλείσιμο
-της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων: gsis.gr

καθώς και στις ιστοσελίδες των Δήμων της χώρας

Περιηγηθείτε με βίντεο στο tetragonika.govapp.gr

Official Teaser: Πλατφόρμα Δήλωσης Διόρθωσης τ.μ. Ακινήτων προς τους ΟΤΑ


Βήμα-βήμα η διαδικασία

Στην πλατφόρμα θα εμφανίζονται αυτόματα τα στοιχεία κάθε ακινήτου που είναι καταχωρημένα στο Ε9, και στη βάση χρέωσης δημοτικών τελών του ΔΕΔΔΗΕ, συσχετισμένα με τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου, εφόσον υπάρχει.

Κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ακινήτου, θα μπορεί με τους κωδικούς του του Taxisnet να εισέρχεται σε αυτήν, και να δηλώσει υπεύθυνα στον οικείο Δήμο, συμπληρωματικά ή και αρχικά, το πραγματικό σημερινό εμβαδόν κάθε ιδιοκτησίας του που ηλεκτροδοτείται ή και που δεν ηλεκτροδοτείται, ή και δεν ηλεκτροδοτήθηκε ποτέ, τακτοποιημένο ή μη, το οποίο θα πρέπει να συμπίπτει με το εμβαδόν που είναι δηλωμένο στο Ε9, αλλά και τυχόν αλλαγή της χρήσης της ιδιοκτησίας σε άλλη από αυτή που ήταν δηλωμένη στο Δήμο.

Λόγω της άμεσης διασύνδεσης της εφαρμογής με τις παραπάνω βάσεις δεδομένων, της άμεσης διασταύρωσης των στοιχείων τους και της προσωπικής ευθύνης του δηλούντος για την ακρίβειά τους, δεν θα απαιτείται η προσέλευση των πολιτών σε καμιά υπηρεσία και η συνυποβολή κανενός απολύτως δικαιολογητικού.

Οι Υπηρεσίες Εσόδων των οικείων Δήμων θα επεξεργάζονται στη συνέχεια τις ηλεκτρονικές αυτές δηλώσεις και θα ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά για την αποδοχή τους αλλά και για τον υπολογισμό κάθε οφειλόμενου ποσού ΤΑΠ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα και για οφειλόμενο δημοτικά τέλη από 1.1.2020 και μετά.

Από την εξαιρετική αυτή ρύθμιση της διαγραφής αναδρομικών και προστίμων κερδισμένοι θα είναι οι ιδιοκτήτες που θα δηλώσουν, οι Δήμοι που θα εισπράττουν αλλά και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες από τη μείωση δημοτικών τελών που ασφαλώς θα ακολουθήσει. Η ΠΟΜΙΔΑ η οποία πρότεινε τη ρύθμιση εκφράζει ικανοποίηση για την αποδοχή και θεσμοθέτησή της, θεωρεί όμως ότι απαραίτητη προυπόθεση για τη μαζική συμμετοχή και επιτυχία της είναι η άμεση αποστολή ενημερωτικών emails από την ΑΑΔΕ προς όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων - κατόχους ΑΦΜ της χώρας μας για τη ρύθμιση αυτή και για τη νέα πλατφόρμα δηλώσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης