Γεωργιάδης: Στόχος το μοντέλο της Σύρου και για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας

Γεωργιάδης: Στόχος το μοντέλο της Σύρου και για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου αναμένουμε σημαντικά νέα είπε ο υπουργός μιλώντας στο 1th Annual Capital Link και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το μέλλον της ναυπηγικής βιομηχανίας 

5038152
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιδεικνύουν ενδιαφέρον για τα ελληνικά ναυπηγεία, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο 1th Annual Capital Link Greek Shipping Forum.

Όπως είπε ο υπουργός, «χθες, εδώ στο Χίλτον, στη συνάντηση που είχαμε με μία πολύ μεγάλη αντιπροσωπεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και κατά την οποία είχαμε πολύ σοβαρές συζητήσεις για διάφορα θέματα της οικονομίας μας, ένα από αυτά που μας επισήμαναν, ήταν το πόσο σημαντική και δυνατή είναι η ελληνική ναυτιλία, κι ένα από τα θέματα για τα οποία έδειξαν ενδιαφέρον ήταν τα ναυπηγεία».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι μπορεί να υπάρξει ξανά ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στην Ελλάδα: Όπως είπε, «η επένδυση της ΟΝΕΧ στη Σύρο πηγαίνει ήδη πάρα πολύ καλά και πολύ σύντομα θα έχουμε καλά νέα, πιστεύω, και για το ναυπηγείο της Ελευσίνας. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ήδη δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Προσωπικά έχω ήδη πάει δύο φορές στην Ουάσιγκτον για το ναυπηγείο, την περασμένη Δευτέρα ήρθαν από την αμερικανική Κυβέρνηση και ίσως την επόμενη βδομάδα έρθει νέα αντιπροσωπεία.

Στόχος είναι έως τα τέλη Μαρτίου, να έχουμε στην Ελευσίνα το ίδιο μοντέλο που είχαμε και στο ναυπηγείο της Σύρου, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε την δυνατότητα στους έλληνες εφοπλιστές να επιλέξουν ένα ναυπηγείο εδώ στην Αττική για ανακαινίσουν και να επισκευάσουν τα πλοία τους σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές και πολύ καλή και ποιοτική εργασία... Πολύ σύντομα λοιπόν, θα έχουμε πολύ καλά νέα όσον αφορά τη ναυπηγική βιομηχανία εδώ στην Ελλάδα, και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για αυτό και εργαζόμαστε σκληρά πάνω σε αυτό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης