Απορρίπτουν τα περί «μεσαζόντων» οι αρτοποιοί

Απορρίπτουν τα περί «μεσαζόντων» οι αρτοποιοί

«Ο Έλληνας καταναλωτής αγοράζει το ψωμί κατά 30% φθηνότερο απ' ό,τι στις ευρωπαϊκές χώρες, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τρόφιμα, που τα προμηθεύεται κατά 12% ακριβότερα» σημειώνει η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, απαντώντας σε αναφορές, που εντάσσουν τους αρτοποιούς «στους μεσάζοντες που κάνουν πάρτι εις βάρος των καταναλωτών».

Απορρίπτουν τα περί «μεσαζόντων» οι αρτοποιοί
«Ο Έλληνας καταναλωτής αγοράζει το ψωμί κατά 30% φθηνότερο απ' ό,τι στις ευρωπαϊκές χώρες, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τρόφιμα, που τα προμηθεύεται κατά 12% ακριβότερα» σημειώνει, σε ανακοίνωσή της -για μια ακόμη φορά- η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε αναφορές, που εντάσσουν τους αρτοποιούς «στους μεσάζοντες που κάνουν πάρτι εις βάρος των καταναλωτών».

Η ομοσπονδία σημειώνει ότι η χαμηλή τιμή του ψωμιού δικαιολογείται από το ό,τι, όπως προκύπτει από τα κοστολογικά στοιχεία και έρευνες που έχουν εκπονηθεί κατά καιρούς, η συμβολή της πρώτης ύλης, δηλαδή των αλεύρων, στο ψωμί, αντιστοιχεί στο 30% του κόστους παραγωγής, ενώ το κόστος εργασίας ανέρχεται στο 47%-49%, καθώς τα αρτοποιεία είναι επιχειρήσεις έντασης εργασίας και σημειώνει ότι όλα αυτά συμβαίνουν, παρά το ό,τι «ο Έλληνας αρτοποιός προμηθεύεται το αλεύρι σε διπλάσια τιμή απ' ό,τι το προμηθεύεται ο Ευρωπαίος αρτοποιός».

Η ομοσπονδία καταλήγει στην ανακοίνωσή της ότι το ψωμί δεν είναι ιδιαίτερα επικερδές και η αρτοποιία εν γένει στην Ελλάδα δεν χαρακτηρίζεται από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Ο λόγος που επιβιώνει είναι η προσωπική εργασία των περισσότερων μελών της οικογένειας που απασχολείται στο αρτοποιείο για 12-14 ώρες το 24ωρο επί 365 ημέρες ετησίως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης