ΕΚΤ: Ελάχιστα πιο κερδοφόρες οι γερμανικές από τις ελληνικές τράπεζες

ΕΚΤ: Ελάχιστα πιο κερδοφόρες οι γερμανικές από τις ελληνικές τράπεζες

Οι γερμανικές τράπεζες είχαν κέρδος 668,32 εκατομμυρίων ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2019 - Οι ελληνικές κατέγραψαν κέρδη ύψους 656,37 εκατομμυρίων

ekt_main01
Τα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν είναι μόνο σημαντικά λιγότερο κερδοφόρα σε σχέση με τα αμερικανικά, αλλά και σε σχέση με εκείνα της Ευρωζώνης.

Τα κέρδη των γερμανικών τραπεζών το τρίτο τρίμηνο του 2019 ήταν μόλις κατά δώδεκα εκατομμύρια ευρώ υψηλότερα από εκείνα των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Supervisory Banking Statistics).

Πιο συγκεκριμένα, οι γερμανικές τράπεζες είχαν μόλις κέρδος 668,32 εκατομμυρίων ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2019.

To στοιχείο αυτό τις τοποθετεί στο επίπεδο των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες κατά την ίδια περίοδο κατέγραψαν κέρδη 656,37 εκατ. ευρώ.

Προς σύγκριση: τα κέρδη των γαλλικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κατά την ίδια περίοδο ανήλθαν σε 22,862 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Εποπτικής Τράπεζας της ΕΚΤ.

ΕΚΤ: Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο - Θα επωφεληθεί από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Το μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία κινείται σε θετική πορεία, «υπεραποδίδει σε σχέση με την πλειοψηφία των κρατών της ευρωζώνης» και θα μπορέσει να επωφεληθεί από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) μόλις η χώρα μας, «αργά ή γρήγορα», επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα έστειλε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά με το τι χρειάζεται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να επιτύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021, έθεσε ως προτεραιότητες την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την ισχυροποίηση του τραπεζικού συστήματος.

«Όταν τα ελληνικά ομόλογα υπαχθούν στην επενδυτική βαθμίδα, που ελπίζω ότι θα έρθει αργά ή γρήγορα, ασφαλώς το ελληνικό ομόλογο θα μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», ανέφερε ο κ. ντε Γκίντος. Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ επεσήμανε ότι «η Ελλάδα είναι μια ανταγωνιστική οικονομία και η δημοσιονομική κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από ό, τι ήταν πριν από 2-3 χρόνια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης