Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του Euro Working Group

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του Euro Working Group

Το ανακοίνωσε επίσημα πριν λίγο ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο

hans_vijlbrief
Εγκαταλείπει την ηγεσία του EuroWorkingGroup και τα ευρωπαϊκά ζητήματα του Eurogroup, ο Ολλανδός Χανς Φάιλμπριφ. Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο ανακοίνωσε με tweet πριν από λίγο και επίσημα την παραίτηση του Ολλανδού, αλλά και την διαδικασία αντικατάστασής του.

«Ο Χανς Φάιλμπριφ με ενημέρωσε σήμερα για την απόφασή του να παραιτηθεί από πρόεδρος του EWG, το σώμα που προετοιμάζει το Eurogroup. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αντικατάστασής του για να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια στην εντατική δουλειά που χρειάζεται για να ανταποκριθούμε στην φιλόδοξη ατζέντα για το πρώτο μισό του 2020», ανέφερε ο πρόεδρος Σεντένο.


Ο Χανς Φάιλμπριφ παραιτήθηκε για να αναλάβει Γραμματέας στο υπουργείο Οικονομικών της χώρας του. Και αυτό επειδή το κόμμα στο οποίο ανήκει (το D66) μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό και του ζήτησε να γυρίσει στη Χάγη για να αναλάβει την αναμόρφωση της φοροεισπρακτικής πολιτικής του υπουργείου.
Κλείσιμο

Στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος υφυπουργός για τα οικονομικά ζητήματα, ο Φάιλπριφ δήλωσε πως «η φορολογική διοίκηση πρέπει να γίνει και πάλι βαρετή και να μην γίνεται θέμα συζήτησης κάθε εβδομάδα».

Ο Χανς Φάιλμπριφ συμπλήρωνε σήμερα ακριβώς 2 χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του (30/1/2018) ως αντικαταστάτης του πολύ γνωστού στη χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης, Τόμας Βίζερ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης