Πάιατ: Όσο η ζήτηση για LNG μεγαλώνει, ο ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας γίνεται πιο σημαντικός

Πάιατ: Όσο η ζήτηση για LNG μεγαλώνει, ο ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας γίνεται πιο σημαντικός

Ο πρέσβης των ΗΠΑ μίλησε στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Propeller Club-Port of Piraeus – Τόνισε ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την επένδυση στο Νεώριο πολύ σημαντική για στρατηγικούς, εμπορικούς και συμβολικούς λόγους

Propeller_-Potamianos
Τις στενές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδος στην ευρύτερη ναυτιλιακή βιομηχανία και στη ναυπηγοεπισκευή αλλά και ο ρόλος που διαδραματίζουν οι Έλληνες πλοιοκτήτες στον τομέα της ενέργειας υπογράμμισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ μιλώντας στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Propeller Club-Port of Piraeus.

«Οι ΗΠΑ θεωρούν την επένδυση στα ναυπηγεία Νεωρίου πολύ σημαντική για στρατηγικούς, εμπορικούς και συμβολικούς λόγους. Ελπίζουμε την επιτυχία αυτή να την επαναλάβουμε σε μεγαλύτερη κλίμακα με τα ναυπηγεία της Ελευσίνας» τόνισε αρχικώς και συνέχισε:

«Οι ναυτιλιακές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας είναι στενότερες από ποτέ και επεκτείνονται και στον τομέα της ενέργειας. Οι εξαγωγές και οι εισαγωγές φυσικού αερίου διπλασιάστηκαν στην Ελλάδα το 2019. Η ελληνική ναυτιλία συνεχίζει να διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, μεταφέροντας LNG σε όλο τον κόσμο. Όσο η ζήτηση για LNG μεγαλώνει ο ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας γίνεται ακόμη πιο σημαντικός. Οι Έλληνες έχουν τις περισσότερες παραγγελίες για ναυπηγήσεις πλοίων μεταφοράς LNG. Θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για το επίπεδο συνεργασίας και της ομαδικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών. Μπροστά μας έχουμε συναρπαστικές ευκαιρίες για να τις εκμεταλλευτούμε».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο πατριάρχης της κρουαζιέρας, Ανδρέας Α. Ποταμιάνος, έλαβε Βραβείο Αναγνώρισης για τη σημαντική, διαχρονική συνεισφορά του στο Propeller Club αλλά και στην παγκόσμια βιομηχανία της κρουαζιέρας.

Ο Κωστής Φραγκούλης, Πρόεδρος του Propeller Club, εξέφρασε τις ευχές του για μια καλή χρονιά στη ναυτιλία, για όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που βρίσκονται στη θάλασσα και για τη συνέχιση των άριστων σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό, είπε, θα καθιστούσε το 2020 ένα ακόμα σπουδαίο έτος για το Propeller Club.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Propeller Club ανακοίνωσε την κοινωνική του δράση, μέσω εκπαιδευτικών υποτροφιών και δωρεών προς φιλανθρωπικά ιδρύματα. Μια δράση που φέτος παρουσίαση αύξηση 50% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Οι δωρεές και υποτροφίες του τρέχοντος έτους, ήταν συνολικά 20,

Το θέμα της βραδιάς, όπως και όλης της νέας χρονιάς, ήταν το «NEXT - Working for the future».

«Ένα θέμα που χαρακτηρίζει το νέο έτος.

Ένα θέμα που υπογραμμίζει τη δέσμευση, την αφοσίωση και τη συμβολή του Propeller Club, για την ανάπτυξη και το μέλλον της ναυτιλίας. Για το μέλλον της Ελλάδας, το μέλλον των παιδιών μας» όπως επεσήμανε ο Κωστής Φραγκούλης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης