Χρηματιστήριο Αθηνών: Απώλειες 1,14% στο κλείσιμο

Χρηματιστήριο Αθηνών: Απώλειες 1,14% στο κλείσιμο

Ανθεκτική η Αθήνα - Κέρδη σε Lamda- coca- cola

xrimatistirio
Περιορίστηκαν οι απώλειες της Αθήνας στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ύστερα από την αναταραχή με την χθεσινή επίθεση των ΗΠΑ εναντίον Ιρανού στρατηγού.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 920,09 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,14% διακινώντας 50,55 εκατό. ευρώ, εκ των οποίων τα 19 εκατ. ευρώ αφορούσαν τις τράπεζες.

Η διεθνής αναταραχή λόγω της κρίσης μεταξύ ΗΠΑ και Ιραν – μια γεωπολιτική αβεβαιότητα που ουδείς γνωρίζει την κλιμάκωση της προκάλεσε πτώση πάνω από 2%, αλλά αργότερα οι απώλειες περιορίστηκαν ακόμη και στις τραπεζικές μετοχές.

Η αμερικανική επίθεση προκάλεσε πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές και έτσι η ελληνική αγορά αρχικά επηρεάστηκε περισσότερο αν και οι χαμηλοί τζίροι δεν παρέπεμπαν σε ρευστοποιήσεις.

Η μεγάλη ανησυχία και το ερώτημα για την ελληνική αγορά είναι πως θα επηρεαστούν οι διεθνείς αγορές από την κρίση μεταξύ ΗΠΑ- Ιραν. Εάν η κρίση κλιμακωθεί και δεν γίνουν προσπάθειες εκτόνωσης τότε οι αγορές πιθανότατα να οδηγηθούν στην διόρθωση που περίμεναν αρκετοί – για διαφορετικούς λόγους.

Και μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ότι, χειρότερο για την ελληνική αγορά καθώς οι ελληνικές τράπεζες επιδιώκουν ήρεμες αγορές εν όψει των τιτλοποιήσεων.

Κλείσιμο
Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες αναλύσεις αλλά και τις θέσεις που εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών υπάρχει διάθεση για εκτόνωση της διαμάχης.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έχασε 3,28% στα 2,945 ευρώ. Με πτώση 1,57% η Alpha bank στα 1,88 ευρώ. Πτώση 2,07% για την Eurobank στα 0,90 ευρώ. Με απώλειες 1,45% η Τράπεζα Πειραιώς στα 2,99 ευρώ. Με πτώση 1,44% ο Οπαπ στα 11,63 ευρώ. Με απώλειες 1,40% ο ΟΤΕ στα 14,10 ευρώ. Κέρδη 0,53% για την Coca- cola στα 30,46 ευρώ- μετοχή η οποία αποτέλεσε στήριγμα για την ελληνική αγορά. Με κέρδη 2,25% η Lamda στα 8,64 ευρώ.Με πτώση 2,67% η μετοχή της Βιοχάλκο στα 3,65 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης