Ηλεκτρονικές δαπάνες: Τι αλλάζει με το νέο έτος

Ηλεκτρονικές δαπάνες: Τι αλλάζει με το νέο έτος

Αλλαγές και ανατροπές της τελευταίας στιγμής - Τι θα ορίζει νέα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών

pos
Σε ετοιμότητα να προβούν και σε διορθωτικές κινήσεις -εάν χρειαστεί- εμφανίζονται στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, λίγες ώρες πριν τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα κάλυψης δαπανών με πλαστικό χρήμα, το οποίο αφορά όλα τα εισοδήματα που θα αποκτώνται από τα ξημερώματα της Τετάρτης και εφεξής.

Θεωρούν δεδομένο ότι θα υπάρξουν ειδικότερα ζητήματα και δυσκολίες αλλά, όπως λένε, «μέχρι και τον Μάρτιο του 2021» (οπότε θα υποβληθούν οι δηλώσεις εισοδήματος του 2020) μπορούν να γίνουν διορθώσεις και βελτιώσεις.

Στις επόμενες μέρες ή ώρες αναμένεται και η σχετική υπουργική απόφαση που θα συμπληρώνει όσα αφήνει ανοικτά ο νέος νόμος 4646 του 2019. Εκεί αναμένεται να τεθούν και επί μέρους όρια ή απαλλαγές για ειδικές περιπτώσεις.

Μέχρι τότε όμως, τρεις είναι οι μεγάλες αλλαγές-ανατροπές που θα έχει «τεστάρει» το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης:

1. Αυξάνεται το όριο κάλυψης με δαπάνες με πλαστικό χρήμα για όλους, σε 30% αντί 10-20% που ίσχυε για τους περισσότερους -και που το έχουν ουσιαστικά καλύψει σχεδόν όλοι εδώ και μήνες.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης