Από 4 έως 8 δισ. ευρώ θα επιδιώξει να αντλήσει η Ελλάδα από τις αγορές το 2020

Από 4 έως 8 δισ. ευρώ θα επιδιώξει να αντλήσει η Ελλάδα από τις αγορές το 2020

Δύο εναλλακτικά σενάρια με έμφαση στη μείωση των εντόκων γραμματίων και στις νέες πρόωρες αποπληρωμές χρέους, περιλαμβάνει η στρατηγική δανεισμού του ΟΔΔΗΧ για την προσεχή χρονιά

Xrimatistirio-stock-696x391
Δύο διαφορετικά σενάρια για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας το 2020, τα οποία προβλέπουν νέες εκδόσεις ομολόγων ύψους 4 ή 8 δισ. ευρώ σε συνάρτηση με το ύψος των πρόωρων αποπληρωμών που θα γίνουν μέσα στη νέα χρονιά, περιλαμβάνει η χρηματοδοτική στρατηγική που ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), απευθυνόμενος στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Όπως τονίζει ο ΟΔΔΗΧ, «η χρηματοδοτική στρατηγική για το έτος 2020 θα επικεντρωθεί στη συνεχιζόμενη παρουσία στις διεθνείς αγορές χρέους, σε συνδυασμό με τη μείωση του στοκ του χρέους, διατηρώντας παράλληλα τα υφιστάμενα επίπεδα ταμειακών διαθεσίμων», τα οποία ανέρχονται στα 32 δισ. ευρώ περίπου.

Το πρόγραμμα δανεισμού για το 2020 θέτει, μέσω των δύο σεναρίων, ένα ενδεικτικό εύρος των χρημάτων που μπορεί να αναζητήσει το Ελληνικό Δημόσιο από τις αγορές. «Το 1ο σενάριο δίνει έμφαση στη μείωση των εντόκων γραμματίων μέσω της έκδοσης νέων ομολόγων, ενώ το 2ο σενάριο λαμβάνει υπόψη πρόσθετες πιθανές πρόωρες αποπληρωμές χρέους που βρίσκεται στα χέρια του επίσημου ή του ιδιωτικού τομέα», επισημαίνει ο ΟΔΔΗΧ και προσθέτει ότι «το τελικό ύψος των πρόωρων αποπληρωμών θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στις αγορές το 2020».

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης