Σε BB αναβαθμίζει την Ελλάδα o ιαπωνικός οίκος R&I

Σε BB αναβαθμίζει την Ελλάδα o ιαπωνικός οίκος R&I

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει στέρεα πολιτική βάση και αναμένεται να επιτύχει ανάκαμψη των επενδύσεων, σημειώνουν οι συντάκτες της έκθεσης

acropol-flag
Άλμα δύο βαθμίδων έκανε η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας από τον ιαπωνικό οίκο αξιολόγησης Rating & Investment (R&I), ο οποίος αναβάθμισε σήμερα τη χώρα μας σε “ΒΒ” με σταθερές προοπτικές από “Β+” με θετικές προοπτικές. Έτσι, η Ελλάδα απέχει πλέον μόνο δύο βαθμίδες από την επενδυτική κατηγορία στην κλίμακα της R&I, η οποία δεν έχει μεν τη βαρύτητα των τεσσάρων μεγάλων οίκων αξιολόγησης (Fitch, Moody’s, S&P, DBRS) και δεν λαμβάνεται υπόψη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά στέλνει ένα θετικό μήνυμα για τις αγορές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του ιαπωνικού οίκου αξιολόγησης, η ελληνική οικονομία πιθανότατα θα παραμείνει σε σταθερή τροχιά και η αναπτυξιακή δυναμική αναμένεται να ενισχυθεί, εάν η νέα κυβέρνηση σημειώσει πρόοδο στην ατζέντα πολιτικών της για τη μείωση του φορολογικού βάρους των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

«Με τα πρωτογενή πλεονάσματα να διατηρούνται, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώνεται. Παρά τον πολύ μεγάλο όγκο χρέους, η βιωσιμότητά του έχει βελτιωθεί, κατά τη γνώμη της R&I, με δεδομένο το επαρκές μαξιλάρι διαθεσίμων της κυβέρνησης και το πιο ευνοϊκό χρηματοδοτικό περιβάλλον», επισημαίνει ο οίκος. Προσθέτει δε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει στέρεα πολιτική βάση και αναμένεται να επιτύχει ανάκαμψη των επενδύσεων, γιατί οι βασικές πολιτικές της περιλαμβάνουν τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης