Κοινωνικό μέρισμα: Η αίτηση για τα ΑμεΑ πρέπει να υποβάλλεται από τους γονείς

Κοινωνικό μέρισμα: Η αίτηση για τα ΑμεΑ πρέπει να υποβάλλεται από τους γονείς

Ξεπέρασαν τις 250.000 οι αιτήσεις, ελάχιστοι όμως εξ αυτών δικαιούντο το έκτακτο επίδομα

koinvniko-merismaaaaa
Ξεπέρασαν τις 250.000 μέχρι από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας koinonikomerisma.gr χθες βράδυ οι αιτήσεις για τα 700 ευρώ, από πολυτέκνους, ανέργους γονείς και ΑμΕΑ. Με ένα «κλικ» αφού συμπληρώσουν τους κωδικούς Taxisnet, οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή και σε δευτερόλεπτα διαπιστώνουν αυτόματα αν είναι ή όχι ενεργοί.

Ελάχιστοι όμως εξ αυτών δικαιούντο το έκτακτο επίδομα. Άλλωστε σε 253.000 έχουν υπολογιστεί συνολικά όλοι οι άμεσοι δικαιούχοι. Αλλά, όπως ολα δείχνουν, πολλαπλάσιοι είναι εκείνοι που δοκιμάζουν την τύχη τους.

Προς στιγμήν πάντως, ακόμα και άμεσα επιδοματούμενα ΑμΕΑ που δικαιούνται το επίδομα, έβλεπαν χθες την αίτησή τους να απορρίπτεται. Πρόκειται κυρίως για άτομα που, αν και εμφανίζονται σαν εξαρτώμενα τέκνα από τους γονείς τους, υποβάλλουν ταυτόχρονα και δική τους φορολογική δήλωση. Σε πρώτη φάση, το Μέρισμα εγκρίνεται ήδη αν το ζητήσει ο γονιός του ατόμου με αναπηρία. Αλλά η ΗΔΙΚΑ κινητοποιήθηκε και καλεί με ειδοποίηση στην ιστοσελίδα koinonikomerisma.gr να υποβάλουν αιτήσεις μόνον οι γονείς των ΑμΕΑ,

foto-koin


Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης