Ο Πάρις στα χνάρια του καπετάν Γιάννη Λάτση

Ο Πάρις στα χνάρια του καπετάν Γιάννη Λάτση

Ο ναυτιλιακός βραχίονας του ομίλου Λάτση περιήλθε στην αποκλειστική ιδιοκτησία της οικογένειας της Μαριάννας Λάτση με επικεφαλής τον κ. Πάρι Λάτση-Κασιδόκωστα

111IMG-5731
Υπό τους ήχους του soundtrack των «Επικίνδυνων Αποστολών», που παραπέμπει στην ικανότητα των Ελλήνων στη ναυτιλία να ξεχωρίζουν και να φέρνουν σε πέρας την αποστολή τους, ακόμη και όταν οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και απαιτητικές, βραβεύτηκαν οι πρωταγωνιστές της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας για το 2019. Οι Ελληνες εφοπλιστές και τα στελέχη των εταιρειών αλλά και διεθνών οργανισμών συναντήθηκαν στο ετήσιο ραντεβού τους, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ελληνική ναυτιλία είναι εδώ και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί κρατώντας τα ηνία του κλάδου.

Τα βραβεία

Τα βραβεία που δόθηκαν συνολικά ήταν 18. Ως Εταιρεία Δεξαμενόπλοιων της Χρονιάς (Tanker Company of the Year) ανακηρύχθηκε η Latsco. To βραβείο παρέλαβαν ο κ. Πάρις Λάτσης-Κασιδόκωστας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Μαργαρώνης.

Η σημαντική αυτή βράβευση για τη Latsco έρχεται σε μια χρονική συγκυρία που διενεργούνται ανταλλαγές μετοχών μεταξύ των μελών της οικογένειας Λάτση σε εταιρείες συμφερόντων του ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ναυτιλιακός βραχίονας του ομίλου Λάτση περιήλθε πολύ πρόσφατα στην αποκλειστική ιδιοκτησία της οικογένειας της κυρίας Μαριάννας Λάτση, η οποία με επικεφαλής τον γιο της Πάρι Λάτση-Κασιδόκωστα συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση του ομίλου στον ναυτιλιακό κλάδο.

Ο κ. Λάτσης-Κασιδόκωστας ευχαρίστησε όλους όσοι εργάζονται και συμβάλλουν στην επιτυχημένη πορεία της Latsco και δήλωσε περήφανος για τη βράβευση της εταιρείας. Οπως έχει επισημάνει παλιότερα, «είναι καθήκον για τη δική μας γενιά να είμαστε pro environment. Προς αυτή την επιχειρηματική κατεύθυνση είναι το μυαλό μας».

Με τη σειρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Latsco δήλωσε: «Ο στόχος μας είναι απλός. Να επαναφέρουμε την εταιρεία στην παλιά της δόξα. Στη δόξα που δημιουργήθηκε και ακολούθως κληροδοτήθηκε από τον ιδρυτή της. Η κληρονομιά αυτή είναι η πυξίδα μας. Είμαστε εξαιρετικά τυχεροί να απολαμβάνουμε την ακλόνητη υποστήριξη της οικογένειας που στέκεται στο πλευρό μας γεμάτη ενθουσιασμό, αφοσίωση και αποφασιστικότητα.

Λατσης-1--Μαριαννα-Μαριεττα--Παρις
Ο κ. Πάρις Λάτσης-Κασιδόκωστας με τη μητέρα Μαριάννα Λάτση και τη γιαγιά του Εριέττα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ναυτιλιακός βραχίονας του ομίλου Λάτση περιήλθε πολύ πρόσφατα στην αποκλειστική ιδιοκτησία της οικογένειας της Μαριάννας Λάτση, η οποία με επικεφαλής τον κ. Πάρι Λάτση-Κασιδόκωστα συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση του ομίλου στον ναυτιλιακό κλάδο
Κλείσιμο


Η ευγνωμοσύνη και η εκτίμησή μας πηγαίνει στους ναυτικούς μας και σε όλη την ομάδα της Latsco που προσπαθούν μέρα με τη μέρα, ακούραστα, να πετυχαίνουν με συνέπεια τα υψηλότερα στάνταρ σε κάθε δραστηριότητα αυτής της επιχείρησης».

Η οικογένεια Λάτση για περισσότερα από 70 χρόνια δραστηριοποιείται και παραμένει στην πρωτοπορία στον κλάδο μεταφοράς ενέργειας. Οι αρχές της ακεραιότητας και της αξιοπιστίας αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της εταιρικής της κουλτούρας.

Το ναυτιλιακό σκέλος του ομίλου Λάτση, η Latsco Shipping Ltd, έχει την έδρα της στο Μονακό. Οι εμπορικές δραστηριότητες διεκπεραιώνονται από τη Latsco Ltd με έδρα στο Λονδίνο και η τεχνική διαχείριση των πλοίων από τη Latsco Marine Management INC με έδρα στην Αθήνα. Η εταιρεία ελέγχει σήμερα έναν σύγχρονο στόλο 27 πλοίων, εκ των οποίων 13 δεξαμενόπλοια μεσαίας εμβέλειας, 5 πετρελαιοφόρα μεγάλου βεληνεκούς, 7 very large -πολύ μεγάλα- πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου (LPG), χωρητικότητας 82.000 κυβικών μέτρων το καθένα, και 2 μεγάλα LPG, χωρητικότητας 60.000 κυβικών μέτρων έκαστο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται παραγγελία για τη ναυπήγηση τεσσάρων ακόμη.

Στο Λονδίνο, μια έμπειρη, αφοσιωμένη και εξειδικευμένη ομάδα επαγγελματιών επιβλέπει τις ναυλώσεις, την εμπορική διαχείριση των πλοίων και την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Στην Αθήνα, η Latsco Marine Management INC., η in house εταιρεία του ομίλου, με συνέπεια και επιμελώς διασφαλίζει ότι η μεταφορά όλων των φορτίων γίνεται με ασφάλεια, εγκαίρως και χωρίς απρόοπτα.

Η δέσμευση του ομίλου για τη ναυτιλιακή βιομηχανία είναι ασύγκριτη από την άποψη της παροχής αδιάλειπτης ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες του, κυρίως πετρελαϊκές εταιρείες και μεγάλες διεθνείς εμπορικές εταιρείες, διατηρώντας την ιδιότητα του προτιμώμενου μεταφορέα.

Το 2017 συστάθηκε ο όμιλος Marla Shipmanagement Group. Κάτω από την ομπρέλα του υπάρχουν δύο εταιρείες: η Marla Bulkers με στόλο τεσσάρων φορτηγών πλοίων τύπου Supramax και η Marla Tankers με τέσσερα δεξαμενόπλοια τύπου Aframax.

Το Βραβείο Εταιρεία Φορτηγών Πλοίων (Dry Cargo Company of the Year) δόθηκε στην Μ/Maritime του Γιάννη Μυτιληναίου, ο οποίος και το παρέλαβε. Η εταιρεία που ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια πέτυχε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εδραιωθεί στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία. Εχει δημιουργήσει έναν σύγχρονο στόλο από 15 νεότευκτα φορτηγά πλοία, ναυπηγημένα στην Ιαπωνία, στα οποία δίνει ελληνικά ονόματα. Η εταιρεία στα τρία χρόνια λειτουργίας της έχει μεταφέρει με τα πλοία της 6,5 εκατομμύρια τόνους φορτία.

IMG-5731
Ο κ. Πάρις Λάτσης-Κασιδόκωστας με το βραβείο για την Εταιρεία Δεξαμενόπλοιων της Χρονιάς


Ως Επιβατηγό Εταιρεία της Χρονιάς (Passenger Line of the Year) βραβεύτηκε η Levante Ferries, η οποία ενίσχυσε φέτος τον στόλο της με την προσθήκη τριών πλοίων, τα «Κεφαλονιά» και «Κάλβος» - συνολικά έχει πέντε.

  • Η Xclusiv Shipbrokers πήρε το βραβείο Ναυτιλιακός Μεσίτης της Χρονιάς (Shipbroker of the Year).
  • Το Βραβείο Ναυτιλιακός Χρηματοδότης της Χρονιάς (Shipping Financier of the Year) πήγε στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία ενίσχυσε την παρουσία της στη ναυτιλία κατά 500 εκατ. δολάρια μέσα στο 2019, με το χαρτοφυλάκιό της να ανέρχεται πλέον στα 2,5 δισ. δολάρια. Η τράπεζα στηρίζει, σε δύσκολες εποχές, την ελληνική ναυτιλία χορηγώντας δάνεια κυρίως σε μεσαίες και μικρές ναυτιλιακές εταιρείες που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής ναυτιλίας. Στο χαρτοφυλάκιο δεν υπολογίζονται τα δάνεια που έχουν δοθεί στις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Tο Βραβείο Τεχνολογικού Επιτεύγματος (Technical Achievement) κέρδισε η εταιρεία Seabright, η οποία κατακτά την παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά. Κατασκευάζει φωτιστικά σώματα για πλοία, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ξεχωρίζει για την καινοτομία της ενώ δραστηριοποιείται στο εμπόριο ηλεκτρολογικού υλικού για πλοία.

Το Safety Award απονεμήθηκε στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή για το τεράστιο έργο που προσφέρει καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Λατσης-3--Παρις-Κασιδοκωστας-Λατσης-και-Γιωργος-Μαργωμενος
Ο κ. Πάρις Λάτσης-Κασιδόκωστας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Latsco Γιώργο Μαργαρώνη


Το βραβείο για τη Sustainability απονεμήθηκε στην Probunker. Η εταιρεία έχει ως στόχο να σχεδιάσει, να ναυπηγήσει και να διαχειρίζεται έναν στόλο από επτά σύγχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον εφοδιαστικά σκάφη για τον ανεφοδιασμό πλοίων με καύσιμο LNG, που θα καλύψει τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ενεργειακές ανάγκες της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.
Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς εξελέγη η κυρία Δέσποινα Θεοδοσίου, πρόεδρος της WISTA International (Διεθνής Γυναικείος Οργανισμός Ναυτιλίας και Εμπορίου) και γενική διευθύντρια της κυπριακής Tototheo Maritime.

Το Βραβείο Piraeus International Center δόθηκε στον Δήμο Πειραιά για τη συμβολή του και τον κεντρικό του ρόλο στην αναβάθμιση της πόλης και του λιμανιού.

  • Το βραβείο Πλοίο της Χρονιάς (The Ship of the Year Award) πήγε στο World Champion Jet της Seajet. Eίναι ένα μοναδικό ταχύπλοο σκάφος υψηλότατων επιδόσεων και προδιαγραφών, το οποίο μάλιστα κατέχει και μια θέση στα παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες για την ταχύτητά του. Aναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 45 κόμβων και μέγιστη ταχύτητα 50 κόμβων. 
  • Το βραβείο Νέας Γενιάς (New Generation Shipping Award) κέρδισε ο κ. Νικόλας Μαρτίνος της Thenamaris.
  • Το Big Data Award απονεμήθηκε στην DeepSea Technologies που ανήκει στον Ρομπέρτο Κούστα, γιο του δρος Ιωάννη Κούστα.
  • Greek Shipping Newsmaker ανακηρύχθηκε ο εφοπλιστής Γιώργος Γιουρούκος.
  • Ως Προσωπικότητα της Ελληνικής Ναυτιλίας ψηφίστηκε ο Γιώργος Οικονόμου.
  • Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής (Lloyd’s List / Propeller Club Lifetime Achievement Award) δόθηκε στον εφοπλιστή Γρηγόρη Χατζηελευθεριάδη.
  • Το βραβείο για την Εκπαίδευση ή την Επιμόρφωση (Education or Training Award) απονεμήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
  • Ναυτικός της χρονιάς ανακηρύχθηκε ο καπετάνιος Δημήτρης Σπανουδάκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης