Τι απαντά για τις απολύσεις η Τράπεζα Πειραιώς

Τι απαντά για τις απολύσεις η Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα κατήγγειλε τις συμβάσεις 24 υπαλλήλων - Τι είχε προηγηθεί 

Πειραιως1
Oι απολύσεις οπωσδήποτε δεν είναι ευχάριστο γεγονός, αλλά χρειάζεται να υπάρχει και στοιχειώδης ρεαλισμός από την πλευρά των εργαζομένων. Ο λόγος για την Τράπεζα Πειραιώς και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόλυση 24 υπαλλήλων της στις 2/12/19, ενέργεια που εγκρίθηκε από το ΔΣ της τράπεζας. Τραπεζουπάλληλοι δεν έχουν απολυθεί ξανά και λογικό είναι η εξέλιξη να προκαλεί αίσθηση, αλλά προηγουμένως η τράπεζα εξάντλησε όλα τα περιθώρια εναλλακτικών επιλογών που είχε στη διάθεση της.

Είναι γεγονός ότι η Πειραιώς δεν προχώρησε σε μονομερή ενέργεια αλλά αντιθέτως ενήργησε στα πλαίσια της συμφωνίας που είχε με την ΟΤΟΕ, πως όσοι δεν μεταφερθούν στη νέα εταιρία που δημιουργήθηκε με την Intrum και τη μονάδα RBU, θα αξιοποιηθούν από την τράπεζα με βάση τις ανάγκες και τον κανονισμό εργασίας.

Μια ομάδα εργαζομένων, παρά τις εναλλακτικές επιλογές που έθεσε η τράπεζα και ήταν να μεταφερθούν στο δίκτυο ή στη θυγατρική της Πειραιώς, PDS ή να επωφεληθούν από τα κίνητρα προγράμματος εθελουσίας εξόδου, απέρριπτε συστηματικά κάθε πρόταση.

Η διαδικασία των διαδοχικών προτάσεων για να βρεθεί λύση, βασίστηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΟΤΟΕ και η Πειραιώς εξάντλησε όλες τις δυνατότητες και κάθε περιθώριο χειρισμού. Αφού καμία από τις προτάσεις που υπέβαλε η τράπεζα δεν έγιναν δεκτές προχώρησε στην καταγγελία των συμβάσεων για τους 24 υπαλλήλους.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης