EWG: Ξεκινά μάχη για επενδύσεις από τα €1,3 δισ. που έφεραν τα ομόλογα

EWG: Ξεκινά μάχη για επενδύσεις από τα €1,3 δισ. που έφεραν τα ομόλογα

Αυλαία των διαπραγματεύσεων στο Euro Working Group για να απορροφηθούν οι επιστροφές κερδών από ANFAs και SMPs - Αλλάζουν όλα μετά και την υπογραφή Σταϊκούρα για προεξόφληση του ΔΝΤ - Ώριμα επενδυτικά σχέδια ζητούν οι Ευρωπαίοι

eurofffffff
Στη μάχη για να αξιοποιηθούν σε επενδύσεις οι επιστροφές των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs), οι οποίες φθάνουν τα 1,3 δισ. ευρώ ετησίως, στρέφεται από σήμερα και επισήμως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της 4ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης και την πρόωρη αποπληρωμή του «ακριβού» δανείου του ΔΝΤ.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί στη διήμερη συνεδρίαση του Euro Working Group (EWG/EFC) από τον εκπρόσωπο της χώρας μας και πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλη Αργυρού, με εφαλτήριο δύο ευνοϊκές εξελίξεις:

(α) τις εξαιρετικά θετικές εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την 4η μεταμνημονιακή αξιολόγηση και τον προϋπολογισμό του 2020, που περιλαμβάνουν σημαντικά βελτιωμένη ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους και ανοίγουν τον δρόμο για να εκταμιευθούν 767 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ομολόγων, και

(β) την πρόωρη αποπληρωμή 2,7 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία πιθανότατα θα ολοκληρωθεί αύριο και, σύμφωνα με την Κομισιόν, «αποτελεί σημαντικό θετικό σήμα». Σύμφωνα με πληροφορίες του ΝΜ, ο κ. Μιχάλης Αργυρoύ θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι οΈλληνας υπουργός κ. Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψε και αποστέλλει άμεσα στην Ουάσιγκτον τη σχετική επιστολή, για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας αποπληρωμής.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης