Wall Street: Οριακές μεταβολές λόγω... ασάφειας Τραμπ

Wall Street: Οριακές μεταβολές λόγω... ασάφειας Τραμπ

Ανοδος για Walt Disney, Facebook και κατασκευαστές μικροτσίπς - Αμετάβλητος ο Dow Jones

wallst37-1280x901
Με οριακές μεταβολές προς τα πάνω έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σήμερα, Τρίτη, με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq και τον S&P 500 να δημιουργούν νέα ρεκόρ. Νωρίτερα, στη συνεδρίαση οι ανοδικές τάσεις ήταν εμφανέστερες, αλλά εξασθένησαν μετά την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης, όπου αναφέρθηκε στην επικείμενη εμπορική συμφωνία χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με την χθεσινή συνερίαση, κλείνοντας στις 27.691,49 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,26% στις 8.486,09 μονάδες και ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε υψηλότερα, κατά 0,16% στις 3.091,84 μονάδες. Σημειώνεται ότι ο S&P 500 βρέθηκε περί τα μέσα της συνεδρίασης για πρώτη φορά στην ιστορία πάνω από τις 3.100 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά την ομιλία του Νόναλντ Τραμπ στην Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η κινεζική πλευρά βλέπει με ενθουσιασμό μια συμφωνία, όμως ανέφερε ότι σε ανάλογες εμπορικές συμφωνίες στο παρελθόν η κινεζική πλευρά «ξεγέλασε» προς όφελός της τις ΗΠΑ.

Toν περασμένο μήνα, ο Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα υπέγραφαν αργότερα τον Νοέμβριο την πρώτη φάση μιας εμπορικής συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι η αισιοδοξία που επικράτησε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τις προοπτικές υπογραφής μιας εμπορικής συμφωνίας οδήγησε τις αμερικανικές μετοχές σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο κατέγραψε πτώση 0,11% στα 56,80 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός παρουσίασε μικρή άνοδο 0,14%, στα 1.459,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Κλείσιμο
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 1,1009 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει πτώση 1,9 μονάδων βάσης στο 1,916%.

Σε ότι αφορά τις μετοχές η Walt Disney παρουσίασε άνοδο άνω του 1%, καθώς σήμερα εγκαινίασε τη νέα υπηρεσία της video streaming. Η Facebook κατέγραψε άνοδο 2,6% μετά την ανακοίνωση ενός νέου συστήματος πληρωμών που θα διατίθεται μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Στην άνοδο του τεχνολογικού δείκτη συνέβαλε ακόμη και η ανοδική κίνηση των εταιρειών κατασκευής μικροτσίπ, όπως η Marvell Τechnology και η Micron Technology.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης