Φορολογικό νομοσχέδιο - Ηλεκτρονικές αποδείξεις: «Βροχή» τα σχόλια πολιτών στο opengov.gr

Φορολογικό νομοσχέδιο - Ηλεκτρονικές αποδείξεις: «Βροχή» τα σχόλια πολιτών στο opengov.gr

Φορολογικό νομοσχέδιο: Ανέφικτη η συλλογή e-αποδείξεων στο 30% του εισοδήματος, «γκρινιάζουν» οι φορολογούμενοι - Τα σχόλια των πολιτών  στην ιστοσελίδα opengov.gr ξεπερνούν τα 150

aade_arxio
Πλήθος από σχόλια έχουν κατακλύσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στο opengov.gr, με τους περισσότερους να δηλώνουν αδυναμία συλλογής του 30% του εισοδήματός τους σε αποδείξεις. 

Tην... τιμητική του έχει συγκεκριμένα το άρθρο 7 που προβλέπει την υποχρέωση των φορολογούμενων να κάνουν κάθε χρόνο το 30% των συναλλαγών τους με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής και κάρτες (χρεωστικές και πιστωτικές) για να μην τους επιβληθεί ο φόρος του 22%.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση, όπως αναφέρεται και στο ρεπορτάζ του newmoney.gr,  εξετάζει τη μείωση του ποσοστού στο 25% ή 20% για όλους ή να βελτιώσει τη διάταξη για πολλές κατηγορίες πολιτών.

Χαρακτηριστικά φορολογούμενος διαμαρτύρεται, σημειώνοντας ότι το ετήσιο εισόδημά του ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 3.600 ευρώ αποτελούν διατροφή. Η διατροφή όμως, δεν αφαιρείται, με αποτέλεσμα να πρέπει να βρει αποδείξεις ύψους 3.000 ευρώ για πραγματικό εισόδημα 6.400 ευρώ. 

Σε άλλο παράδειγμα, φορολογούμενος πολίτης σχολιάζει: «Πιστεύω ότι το 30% δαπάνες με κάρτα ειναι υπερβολικό, ειδικά για εισοδήματα μέχρι 10000. Πρέπει έως τις 10.000 να είναι το μισό, δηλαδή 15%, γιατί τα χαμηλά εισοδήματα δεν μπορούν να μαζέψουν αυτά τα ποσά!εκτος και αν στις δαπάνες βάλουν αυτά που πληρώνουν στον ενφια,στο εισόδημα!το 30% ειναι υπερβολικό πιστεύω για εισοδήματα 10.000». 

Διαβάστε πιο κάτω μερικά από τα σχόλια πολιτών στο opengov.gr

Untitled-2
Untitled-1_2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης