Σε νέα εποχή το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ μετά την επένδυση της JTI

Σε νέα εποχή το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ μετά την επένδυση της JTI

Ξεκίνησε η παραγωγή του Winston με στόχο του χρόνου την κάλυψη 9 ευρωπαϊκών αγορών – Παρότρυνση Βορίδη η εταιρεία να αυξήσει την αγορά ελληνικού καπνού

SEKAP_factory_exterior_-_1
Σε μία νέα δυναμική εποχή εισέρχεται πλέον το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη μετά και την έναρξη παραγωγής της ετικέτας τσιγάρων Winston ως αποτέλεσμα του σημαντικού επενδυτικού προγράμματος που «τρέχει» η νέα ιδιοκτήτρια Japan Tobacco International (JTI) δαπανώντας από πέρυσι σε αυτό 10 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο κονδύλιο διατέθηκε για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού που θα βοηθήσουν στο μετασχηματισμό της ΣΕΚΑΠ σε μια σύγχρονη και βιώσιμη μονάδα παραγωγής ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Με βάση το σχεδιασμό που έχει γίνει τα Winston που παράγονται στην Ξάνθη, εκτός της ελληνικής αγοράς που θα καλύψουν σε πρώτη φάση, θα ξεκινήσουν να εξάγονται απ' το 2020 σε 9 ακόμη χώρες της ΕΕ. Σημειώνεται ότι Winston είναι η δεύτερη σε πωλήσεις μάρκα τσιγάρων παγκοσμίως από το 2007 και αποτελεί ένα ιστορικό, διεθνώς αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα, που πρώτο-κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 1954 και διατίθεται σήμερα σε περισσότερες από 120 χώρες του κόσμου.

Σημειωτέον οτι στη ΣΕΚΑΠ θα συνεχίσουν επίσης να παράγονται οι ιστορικές μάρκες GR, BF, Cooper.

Ο κ. Victor Crespo, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JTI Hellas, επισκέφθηκε το εργοστάσιο με την ευκαιρία της έναρξης της νέας παραγωγής προχθές Τρίτη και τόνισε: "Η παραγωγή του Winston στη ΣΕΚΑΠ συνιστά 'ορόσημο' για το εργοστάσιο και τους ανθρώπους του και σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας δυναμικής εποχής για την ιστορική παραγωγική αυτή μονάδα στην οποία η JTI επενδύει, αναγνωρίζοντας το θετικό αναπτυξιακό κλίμα που επικρατεί στη χώρα. Τα ποιοτικά προϊόντα των διεθνώς αναγνωρισμένων εμπορικών σημάτων της JTΙ - τα οποία στο εξής θα παράγονται στην Ξάνθη - θα ενισχύσουν περαιτέρω την αναπτυξιακή τροχιά στην οποία εισήλθε το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ από τον Αύγουστο του 2018 ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα για την τοπική οικονομία και κοινωνία της Ξάνθης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης».

kapnos
Κλείσιμο


Βορίδης: Προτιμήστε τα ελληνικά καπνά

Για τα σχέδια της Japan Tobacco International στην Ελλάδα ενημέρωσε χθες ο κ. Crespo τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, «ο κ. Βορίδης ζήτησε από την εταιρεία να συνεχίσει να επενδύει στην εγχώρια αγορά και την παρότρυνε να αυξήσει την αγορά ελληνικού καπνού και μέσω προγραμμάτων συμβολαιακής καλλιέργειας, υπενθυμίζοντας ότι ο καπνός αντιμετωπίζεται, από το Υπουργείο, όπως όλα τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα της χώρας».

Η εταιρεία από την πλευρά της δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να επενδύει στον ελληνικό καπνικό κλάδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης