Δικαίωση της ελληνικής ναυτιλίας για το φορολογικό πλαίσιο από την ΕΕ

Δικαίωση της ελληνικής ναυτιλίας για το φορολογικό πλαίσιο από την ΕΕ

Καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η απόφαση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών να συνάψει νέο συνυποσχετικό οικειοθελούς παροχής, που θα σέβεται νομοτεχνικά το υφιστάμενο θεσμικό ναυτιλιακό πλαίσιο

pir-por
Μέτα από πολλά χρόνια ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για το ελληνικό φορολογικό πλαίσιο που διέπει τη ναυτιλία, η υπόθεση έκλεισε θετικά για τα ελληνικά χρώματα. Και μάλιστα «και με τη βούλα» όπως ειπώθηκε στο Νew Μoney. Aυτό συνέβη στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψη στη χώρα της Επιτρόπου Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, την περασμένη εβδομάδα.

Κύκλοι της Ακτής Μιαούλη επεσήμαναν στο ΝΜ ότι πρόκειται «για το αποτέλεσμα του εποικοδομητικού διαλόγου, που είχαμε τους τελευταίους μήνες, που είναι συνακόλουθο με το θεμελιώδες ευρωπαϊκό εγχείρημα, της διαχείρισης της ανταγωνιστικότητας, της κοινοτικής ναυτιλίας, το 50% της οποίας εκπροσωπεί η ελληνόκτητη» και συμπλήρωσαν:

«Η ευρωπαϊκή ναυτιλία δεν κινδυνεύει από πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των εταίρων της αλλά από τον ανταγωνισμό με χώρες της Άπω Ανατολής και με τα ναυτιλιακά clusters που έχουν αναπτυχθεί εκεί, και γιγαντώνονται με γρήγορους ρυθμούς».


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης