Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακές απώλειες 0,04% στο κλείσιμο

xrimatistirio_200919_maketa

Διόρθωσε η αγορά - Πτώση 0,04% - Πότε κλείνει η συμφωνία με την Eurobank

Διόρθωσε η ελληνική αγορά μετά απο έξι συνεδριάσεις, αλλά εάν υπήρχε και περισσότερος χρόνος η οδός Αθηνών σήμερα θα έκλεινε θετικά. Η ελληνική αγορά διατήρησε λοιπόν τα επίπεδα τιμών της, έχοντας θετικές τις τράπεζες Alpha και Εθνική ενώ και ο τίτλος του ΟΤΕ έδωσε στηρίγματα.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 873,13 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,04%.

Και ο τζίρος δεν ήταν ιδιαίτερα χαμηλός καθώς ανήλθε στα 71,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 25 εκατ. ευρώ πακέτα ( τα περιοσότερα σε Lamda και ΟΤΕ).

Λίγες εβδομάδες λοιπόν πριν το κλείσιμο των βιβλίων τους οι ξένοι επενδυτές φαίνεται ότι δεν ρισκάρουν εύκολα καθώς οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας παραμένουν μετέωρες.

Η αγορά θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ένα ράλυ εφόσον λυθεί το θέμα, αλλά κάτι τέτοιο είναι δύσκολο υπο τις παρούσες συνθήκες. Κατά τα άλλα οι τράπεζες προχωρούν και μετά την Intrum- Πειραιώς θα υπάρξει κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ της Τράπεζας Eurobank και της Pimco. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 2,934 ευρω με άνοδο 1,95% και 3,5. εκατ. κομμάτια. Με πτώση 0,56% η Eurobank στα 0,888 ευρώ και 7 εκατ. τεμάχια. Άνοδος 0,59% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,082 ευρώ. Κέρδη 0,67% για τον ΟΤΕ στα 13,59 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης