Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακές απώλειες 0,04% στο κλείσιμο

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακές απώλειες 0,04% στο κλείσιμο

Διόρθωσε η αγορά - Πτώση 0,04% - Πότε κλείνει η συμφωνία με την Eurobank

xrimatistirio_200919_maketa
Διόρθωσε η ελληνική αγορά μετά απο έξι συνεδριάσεις, αλλά εάν υπήρχε και περισσότερος χρόνος η οδός Αθηνών σήμερα θα έκλεινε θετικά. Η ελληνική αγορά διατήρησε λοιπόν τα επίπεδα τιμών της, έχοντας θετικές τις τράπεζες Alpha και Εθνική ενώ και ο τίτλος του ΟΤΕ έδωσε στηρίγματα.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 873,13 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,04%.

Και ο τζίρος δεν ήταν ιδιαίτερα χαμηλός καθώς ανήλθε στα 71,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 25 εκατ. ευρώ πακέτα ( τα περιοσότερα σε Lamda και ΟΤΕ).

Λίγες εβδομάδες λοιπόν πριν το κλείσιμο των βιβλίων τους οι ξένοι επενδυτές φαίνεται ότι δεν ρισκάρουν εύκολα καθώς οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας παραμένουν μετέωρες.

Η αγορά θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ένα ράλυ εφόσον λυθεί το θέμα, αλλά κάτι τέτοιο είναι δύσκολο υπο τις παρούσες συνθήκες. Κατά τα άλλα οι τράπεζες προχωρούν και μετά την Intrum- Πειραιώς θα υπάρξει κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ της Τράπεζας Eurobank και της Pimco. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 2,934 ευρω με άνοδο 1,95% και 3,5. εκατ. κομμάτια. Με πτώση 0,56% η Eurobank στα 0,888 ευρώ και 7 εκατ. τεμάχια. Άνοδος 0,59% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,082 ευρώ. Κέρδη 0,67% για τον ΟΤΕ στα 13,59 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης