Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος 0,02% σε μια άνευρη αγορά

Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος 0,02% σε μια άνευρη αγορά

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 858,37 μονάδες - Οι συναλλαγές στα 57 εκατ. ευρώ

xrimatistirio
Η άνευρη ελληνική αγορά δοκιμάζει πλέον τα όρια αντοχής των Ελληνών και ξένων επενδυτών καθώς, η Αθήνα παραμένει στο περιθώριο. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 858,37 μονάδες καταγάφοντας οριακή άνοδο 0,02%.

Η αδυναμία του χρηματιστηρίου ήταν χαρακτηριστική καθώς δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 860 μονάδες. Πέραν απο τις τράπεζες, τον ΟΤΕ, οπαπ, Lamda, Μπέλα, Μυτιληναίο, οι υπόλοιπες μετοχές δεν εμφανίζουν τζίρους, σε σημείο το οποίο υποψιάζει καθώς οι τιμές σε ορισμένες μετοχές συγκρατούνται χαμηλά με πολύ εξόφθαλμο τρόπο.

Στο περίεργο, όμως, περιβάλλον του ελληνικού χρηματιστηρίου δεν είναι η πρώη φορά που θέλουν να δείξουν τους επενδυτές κάτι διαφορετικό απο αυτό που συμβαίνει στο ταμπλό. ( λ.χ Ευδαπ, ΟΛΠ, ΜΟΗ κλπ )

Αρνητικό στοιχείο είναι ότι, δεν υπάρχει πλέον ένας ισχυρός καταλύτης για να οδηγήσει την αγορά. Με το σχέδιο “Hρακλής” δεν έχει ξεκαθαριστεί τι κόστος θα πληρώσουν οι τράπεζες, απο τα κεφάλαια τους. Το γενικό πλαίσιο είναι σωστό ωστόσο αυτό δεν αρκεί για κανέναν επενδυτή.

Εν τω μεταξύ, το deal Πειραιώς με τα fund farallon – Oak hill κατέρρευσε κι αυτό οδηγεί την τράπεζα σε αναζήτηση νέων λύσεων καθώς χρειάζεται να αποπληρώσει το ομόλογο της ATTICA.

Με οριακή πτώση 0,22% η Εθνική Τράπεζα στα 2,75 ευρώ. Πτώση 1,36% για την Eurobank στα 0,872 ευρώ. Με πτώση 1,20% η Τράπεζα Πειραιώς στα 2,964 ευρώ, Αμετάβλητη η Alpha bank στα 1,718 ευρώ.

Κλείσιμο
Κέρδη 2,04% για τον ΟΠΑΠ στα 9,735 ευρώ. Άνοδος 1,05% για τον ΟΤΕ στα 13,42 ευρώ. Οι συναλλαγές αυξήθηκαν στα 57 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης