Η γερμανική Τeam Viewer επενδύει στα Ιωάννινα -Ξεκινά το Νοέμβριο την λειτουργία της

Η γερμανική Τeam Viewer επενδύει στα Ιωάννινα -Ξεκινά το Νοέμβριο την λειτουργία της

Η Τeam Viewer έχει ήδη επιλέξει τον χώρο που θα εγκατασταθεί, κάνει τις απαραίτητες εργασίες και αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα τον Νοέμβριο - Ήδη «τρέχουν» αγγελίες για πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού

eam_Viewer
Έτοιμη να ξεκινήσει την δραστηριοποίησή της στα Ιωάννινα είναι η γερμανική Τeam Viewer, μία εταιρεία που θεωρείται κορυφαία στη διασυνδεσιμότητα καθώς διαθέτει το Τeam Viewer το πιο διαδεδομένο διεθνώς λειτουργικό σύστημα που επιτρέπει την εξ΄αποστάσεως διαχείριση ενός υπολογιστή ή server, από έναν άλλο.

Για όσους πιθανώς αναρωτιούνται τι είναι αυτό που φέρνει στην Ήπειρο κορυφαίες εταιρείες πληροφορικής η απάντηση είναι μία: Το ανθρώπινο δυναμικό. Οι επιστήμονες πληροφορικής δηλαδή, που είναι υψηλού επιπέδου λόγω των τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αλλά και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η Τeam Viewer έχει ήδη επιλέξει τον χώρο που θα εγκατασταθεί, κάνει τις απαραίτητες εργασίες και αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα τον Νοέμβριο. Ήδη «τρέχουν» αγγελίες για πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Η ελληνική θυγατρική της Team Viewer, η Τeam Viewer Greece, συστάθηκε πριν δύο μήνες περίπου και αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι συνεντεύξεις για την πρόσληψη των πρώτων 15 Πληροφορικών, η οποία σχεδιάζει τον διπλασιασμό του προσωπικού της μέσα στον πρώτο χρόνο και την αύξησή του σε 70 στη διετία, επενδύοντας έτσι, κυρίως σε ανθρώπινο κεφάλαιο, περί τα 2 εκατ. ευρώ.

Ο managing director της Τeam Viewer Greece κ. Philipp Deutscher, σε συνέντευξή του στο GrTimes.gr υπογράμμισε το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την εταιρεία, από μηχανικούς Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, καθώς μέχρι τώρα έχουν παραληφθεί περισσότερες από 200 αιτήσεις.

«Στα Ιωάννινα θα επεκτείνουμε το αντικείμενο που αναπτύσσουμε και στη Γερμανία, που είναι το λογισμικό διασυνδεσιμότητας στο cloud και όλα τα νέα projects πάνω στα οποία δουλεύουμε», είπε ο κ. Deutscher.

Κλείσιμο
H ΤeamViewer, αναπτύσσεται με ρυθμούς που ξεπερνούν το 20%.

Πηγή: www.epiruspost.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης