Ρεκόρ συμμετοχών 286 ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στην έκθεση ANUGA

Ρεκόρ συμμετοχών 286 ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στην έκθεση ANUGA

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στον κόσμο,  που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας

anuga_voridis
Περισσότεροι από 170.000 εμπορικοί επισκέπτες επισκέφτηκαν τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2019 (5-9 Οκτωβρίου 2019), τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας. Η Ελλάδα με 286 εκθέτες είχε την έκτη μεγαλύτερη εθνική συμμετοχή ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική που έχουν αναπτύξει οι ελληνικές εξαγωγές τα τελευταία χρόνια.

Το εθνικό περίπτερο που ξεχώρισε ανάμεσα σε 106 άλλες εθνικές συμμετοχές, οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και φιλοξένησε σημαντικούς εξαγωγείς τροφίμων από όλη την Ελλάδα.

Άξια αναφοράς είναι η συμμετοχή σχεδόν του συνόλου των Περιφερειών της χώρας που πλέον κινούνται πολύ δραστήρια στην προώθηση της εξωστρέφειας, βοηθώντας εταιρείες των περιφερειών τους να συμμετάσχουν σε σημαντικές εκθέσεις στο εξωτερικό.



Για την καλύτερη προβολή της εθνικής συμμετοχής αλλά και της ελληνικής γαστρονομίας, ο Enterprise Greece λειτούργησε ειδικό χώρο γευσιγνωσίας, εκδηλώσεων και επιχειρηματικών συναντήσεων (Business Hospitality Center) με την ονομασία GREECE GOURMET, όπου οι επισκέπτες της έκθεσης απόλαυσαν εδέσματα της ελληνικής κουζίνας, ενημερώθηκαν για τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής και παρακολουθήσαν οργανωμένες γευσιγνωσίες εκλεκτών ελληνικών προϊόντων. Επίσης, η εθνική συμμετοχή προβλήθηκε με τον καλύτερο τρόπο μέσω διαφημιστικών αναρτήσεων στα κεντρικότερα σημεία της έκθεσης.

Κλείσιμο
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, επισκέφτηκε την ελληνική συμμετοχή και συνομίλησε με όλους σχεδόν τους εξαγωγείς. Σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Enterprise Greece στο Κέντρο Φιλοξενίας του εθνικού περιπτέρου, ο Υπουργός απεύθυνε χαιρετισμό σε πλήθος Ελλήνων εκθετών, τονίζοντας τον εντυπωσιακό παλμό της Ελληνικής συμμετοχής, αλλά και τις προσπάθειες της πολιτείας για την περαιτέρω στήριξη της αγροτικής παραγωγής.

Την εθνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου, ο Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, κ. Πάρις Νίκολης και η Σύμβουλος ΟΕΥ, κ. Φρίντα Γεωργίου του εμπορικού τμήματος του Προξενείου.

Δείτε όλη τη λίστα με τις ελληνικές συμμετοχές ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης