Χρηματιστήριο: Άλμα με μίνι ράλι στις τράπεζες - 3,84% τα κέρδη της εβδομάδας

Χρηματιστήριο: Άλμα με μίνι ράλι στις τράπεζες - 3,84% τα κέρδη της εβδομάδας

Οι συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας και το σχέδιο «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια έδωσαν ώθηση στην αγορά που έκλεισε με κέρδη 1,99% στις 855,95 μονάδες 

xrimatistirio
Ξέφυγε από το τέλμα η Αθήνα αφενός με τις συνομιλίες ΗΠΑ- Κίνας και αφετέρου με το σχέδιο «Ηρακλής».

O κινεζικός δράκος λοιπόν με λίγη δόση ελληνικού... Ηρακλή ανακουφίζει τους επενδυτές, εξέλιξη σημαντική καθώς βρισκόμαστε κοντά στα τέλη του χρόνου και όλοι ανησυχούν μόνο για την συμφωνία εμπορίου η οποία επηρεάζει το παγκόσμιο ΑΕΠ.

Και μάλλον αν ο πρόεδρος Τραμπ παραμείνει στις θέσεις που εξέφρασε τότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, διότι αν εμφανίσει πάλι την διπροσωπία του, τότε θα χρειαστεί και η μείωση επιτοκίων της FED.

Η αγορά πραγματοποίησε ένα μίνι ράλι με τις τράπεζες στο +4 έως 5% ενώ ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 855,95 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 1,99%. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο τα κέρδη ανήλθαν σε 3,84%.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις Trump αλλά και τα όσα μετέδιδαν για τις συναντήσεις ΗΠΑ- Κίνας, ο Dow Jones έκανε ράλι 390 μονάδων κι ένα μέρος της αισιοδοξίας μεταφέρθηκε και στην Αθήνα.

Κλείσιμο
Εφόσον έχουμε συμφωνία οι αγορές αναμένεται να κάνουν ένα ράλι «ανακούφισης» - το οποίο χρειάζονται περισσότερο αγορές όπως η Αθήνα.

Αρχικά, το θετικό momentum στο χρηματιστήριο δημιουργήθηκε λόγω του σχεδίου Ηρακλής καθώς οίκοι, όπως η Jp Morgan, το κρίνουν καταρχήν ως θετικό – με τα περισσότερα οφέλη να αφορούν την Πειραιώς.

Ράλι 5,88% η Εθνική στα 2,70 ευρώ. Κέρδη 4,55% η Alpha bank στα 1,70 ευρώ. Ράλυ 5,3% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,98 ευρώ. Κέρδη 3,02% γαι την Eurobank στα 0,886 ευρώ.

Ράλι 4,33% για την Ελλάκτωρ στα 1,784 ευρώ. Ράλι 5,37% για την ΔΕΗ στα 3,098 ευρώ.

Κέρδη 2,09% για την Βιοχάλκο στα 3,67 ευρώ και 4,10% για τα Ελληνικά Πετρέλαια σε 8,37 ευρώ. Οι συναλλαγές αυξήθηκαν στα 72 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης