Wall Street: Άνοδος των μετοχών μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις

Wall Street: Άνοδος των μετοχών μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις

Στο +0,70% έκλεισε ο Dow Jones

wallst37-1280x901
Με άνοδο έκλεισαν την Τετάρτη οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης λόγω της αισιοδοξίας που επικρατεί για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αλλά και της προοπτικής για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων από την Fed, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις που έκανε την Τρίτη ο επικεφαλής της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,70% στις 26.346,28 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 1,02% στις 7.903,74 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά και αυτός, κατά 0,91% στις 2.919,40 μονάδες.

Από τις μετοχές, αξιοσημείωτη άνοδο είχε η Apple κατά 1,17%, μετά από την δημοσιοποίηση ανάλυσης της Canaccord Genuity η οποία θέτει ως τιμή – στόχο τα 260 δολάρια ανά μετοχή , έναντι 240 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Νωρίτερα την Τετάρτη οι Financial Times μετέδωσαν ότι Κινέζοι αξιωματούχοι υποσχέθηκαν να αυξήσουν τις αγορές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων κατά 10 δισ. δολάρια τον χρόνο, σε μία προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο, στον νέο γύρο διαπραγματεύσεων που ξεκινάει την Πέμπτη.

Ο επικεφαλής εμπορικός διαπραγματευτής της Κίνας, ο αντιπρόεδρος της χώρας Λιου Χε, θα επισκεφθεί για διήμερες συνομιλίες τις ΗΠΑ. Από την πλευρά της Ουάσιγκτον, στο τραπέζι του διαλόγου θα καθίσουν οι Ρόμπερτ Λάιτιζερ και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, εάν οι συζητήσεις πάνε καλά.

Εν τω μεταξύ, το Bloomberg είχε μεταδώσει ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο να αποδεχτεί μια μερική εμπορική συμφωνία.

Κλείσιμο
Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κατέγραψε οριακή άνοδο 0,02% στα 52,64 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός έκλεισε 0,54% υψηλότερα στα 1.512,00 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ και της στερλίνας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0972 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κατέγραψε άνοδο 4 μονάδων βάσης, στο 1,579%.

Πηγή: Newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης